HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Aiskrim buah VIVIX 2 layer

Assalamualaikum !




Haaa ingat tak tiera bagitahu tiera nak share pasal resipi aiskrim tiera kan... so here we go, tiera dah amik gambar khas buat pembaca tersayang tiera hehe. Camera guna handphone tiera je, HTC one max. Enjoy ya :)



antara bahan yg kita perlukan :)
Air bersih dan sihat dari Penapis Air Mudah Alih Shaklee
Bekas Aiskrim (tiera beli kat IKEA tak ingat berapa rasanya RM5 pun tak sampai)
Bahan utama VIVIX
Buah oren
Performance Drink Shaklee
Sunquick perisa mangga

Okay masukkan vivix dulu satu sudu

Then masukkan peti sejuk supaya keras layer pertama kita. Tiera buat ni pukul 4 pagi tau! hehe kenapa bgn 4 pagi, ade laaaaa... :)
Ada sesuatu yang mengejutkan tiera ketika tiera keluarkan semula bekas ni. Pukul 4 petang. Guess what.. pati vivix satu sudu yang tiera letak tak membeku! Bayangkan selama 12 jam tak keras langsung masih boleh mengalir? hmmm xpela.. tiera teruskan.. tiera potong oren tadi dan letak seulas dalam bekas
Then bancuh Performance Drink Shaklee perisa oren dengan air bersih dari Get Glean Water Pitcher , penapis air portable shaklee. Dan masukkan dalam bekas. masa ni macam ubah fikiran, tak jadi nak guna sunquick sb plan nak buat 3 layer, vivix, PD shaklee dan sunquick. Tapi dah vivix tak membeku..frust pulak haha... so xpela cancel. Kenapa agaknya ye vivix tak membeku.. ajaib sungguh

Lepas dah masukkan semula dalam peti sejuk lebih kurang 3-4 jam.. tada! comel tak bekas aiskrim ikea ni.. hehe suka pulak
See... VIVIX tak membeku!!!





MENGAPA VIVIX TIDAK MEMBEKU
----------------------------------------------------



Pernah dengar tak, kalau nak uji ketulenan sesuatu pati, letak dalam freezer. Tengok beku atau tidak. Contoh madu, nak tahu asli atau tidak, try la letak dalam peti sejuk atas tu. Kalau beku sah ada campuran gula ke, air ke.


Tapi kalau tak beku? masih cair walau berapa lama sekalipun dalam freezer.. itu lah bukti pati itu tulen.. takde langsung bahan kimia.. benar-benar jus. ekstrak.. tanpa campuran air dan sebagainya..


That's VIVIX. Ye itulah dia VIVIX..  Bayang kan selama lebih 12 jam..masih cair..masih boleh mengalir..Ini lah bukti bahawa...





VIVIX is 


✓ 100% ekstrak anggur muscadine yg size sebiji kdg2 mcm

bola golf.. anggur mahaiii ni weh

✓ 100% ekstrak purple carrot.. 

✓ 100% ekstrak europian elderberry...

✓ 100% ekstrak polyganum cuspidatum...

Jadi tolong jangan tanya kenapa makan VIVIX hari-hari kulit muka boleh cantik..Kusam jadi glowing.. Jerawat dan segala parut boleh pudar...

Tolong jangan hairan kenapa ramai mantain kurus dengan VIVIX..
Tolong jangan pelik kenapa  doctor kata ibu saya awet muda, dan beritahu yang darah ibu saya cantik je sejak amalkan vivix..

Jangan kaget kenapa saudara kami yang terlibat dalam kemalangan dan lumpuh kaki nya, tak rasa apa walau dicubit kedua kakinya, tiba-tiba mula rasa kebas kaki lepas amalkan vivix dan ada suami yang kuat merokok terus tak lalu merokok lepas makan vivix!


Paling penting, tolong jangan menyesal kalau dah 31 january
2015, tepat pukul 12 malam , anda pm tiera whatsapp tiera
tapi promosi vivix dah tamat... Jadi segera lah dapatkan vivix 
harga promo sebelum promosi january melabuhkan tirainya



Khasiat & kebaikan vivix, jauh lagi mahallll dr segala jenama 
handbag kasut kt dunia ni 



Trust me

Okay lah sekian dulu tiera nak nikmati aiskrim sihat dan lazat
Tiera ni... siapa belum save no tiera , nah save ya?

019-4120913
Im a happy-work-at-home-wife
kiki emoticon

3 comments:

purple LADY said...

sedapnye aiskrim tuh!!
ada cadangan lain,
buah limau tu boleh juga tukar dgn anggur bru totatly in purple!!
btw, i really like yr spirit in managing yr life! always be positive! n senyum yaa ;)

Najib Ariyan said...

thats so great.... sangat hebat... saya akan memulakan Vivix tapi bukan dalam promo...

nice reveiw...salam kenal

I 'm T i e r a said...

purple lady : sebenarnya plan nk letak blueberry.. x jd beli tgk kt giant berkulat dah plk.. aiyoyo..btw tq ye.. :)


Najib : salamkenal.. nak try vivix? jom la try satu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...