HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Jatuh cinta dgn Lolita

Assalamualaikum




ok ok just a quick update. Hari tu sebelum p china I was like gelabah gila sebab I xde baju nak pakai! pcy x? Ye la I ni selalu shopping kasut,tudung. Baju? balik2 pakai baju yg sama tu je la. Nak keluar duit utk shopping baju sy agak berkira,  :p haiyooo I should reward my self yg dah berkerja bertungkus lumus ni kan3.




One thing I sedar, baju yang tak ada brand sebenarnya patut dapat 'tempat' kat hati kita jugak when the quality is quite good dan nampak cantik lagi memuaskan hati.



So I decided nak shopping kat Dataran Pahlawan Melaka (DP)  utk beli 6 hari punya baju 'jalan2' sepanjang kat beijing nanti. tapi ndak ada guna jugak dah pakai winter coat bagai tak nampak dah pon baju tu haha.



I jumpa kedai comel2 kat sana. Salah satu kedai nama Lolita. Baju agak mahal dan saya macam  rasa tak berbaloi nak beli. Dari beli mahal brand ntah apa2 baik cari baju branded terus, tapi hey. Mata ni memberi peluang pada hati utk jatuh cinta pada Lolita huhu..



Atlast I beli............




sukanya pada tartan!!! Dapat RM112. argh suka punya pasal xpe. Kain dia best

Najmi suka yg ni, I pon suka :p so amik jugak. Lolita RM85

hmmm yg ni agak menyesal beli. dah la pendek. ish3 bukan kategori tutup aurat ni singkat gini.
Tak berbaloiii. RM59.90. free mafla sekali. tak pakai pon. haih bazir. nape ntah main amik je. membazir
beli sebab labuh + ade sulam bunga2 + nak pakai sama-sama dgn suami punya. sama kaler dgn kemeja pdi dia maaa hihi RM75.90
besar n labuh. bagus dr aspek menutup aurat hehe. design dia pon omey. kain dia best. RM134



Oh sebelum sampai ke kedai Lolita ni, saya stop kejap kat Butik ESPRIT


sebab nk cari seluar sebenarnye tapi terpikat dgn satu overcoat ni. merah uols. Harga RM199 selepas diskaun.


Tapi tak beli pon... :p  mr hubby kata nti hold dulu, jln tmpt lain dulu 
guess what, yg ni I beli kat silk market Beijing for 50 Ringgit  Malaysia! yuhuuu 100kuai / yuan save rm149 hik3 best pakai. beza takde buckle tu je la kan.


p/s : kalau ko kental, boleh tawar lagi below rm50 tu. jgn percaya dgn harga awal yg depa bg k. aku dpt 700yuan awal2 = RM350 .nonsense haha.last2 dpt rm50 je




Kasut ni beli kat summit. ade offer rm50 keh3


Yang ni kita beli RM30 je kat DP, plan sentiasa bwk dlm beg, kalau penat pakai boot td, tukar kasut ni. memang beli utk sekali pakai je, tau dah kasut mcm ni tak tahan lama hehe



so 3 kasut ku bawa ke sana kui3



Adik saya aisyah bgth time dia p honeymoon ke korea, suhu -15 degree, punya sejuk sampai dia pakai 2-3 lapis baju. Jadi dia pesan saya pakai baju berlapis2, mmg makin nampak gumuk la aku jwbnye :p


Aisya bg pinjam baju dia sikit.. yeayy masheh syaaa muah.hahaha.


Ni aisyah bagi terus. Tapi tak pakai jugak hihi
Aisya beli kat korea ni. best2 tebal, sgt membantu during cold weather haa
Longjohns. memang hari2 pakai benda ni sebelum pakai baju n winter coat. 3-4 lapis baju wa pakaiii ooo lagi la nampak gemuk hihi

Ni pon dia beli kat korea. hehe comel kan! ni plan nk pakai utk lapisan  selepas longjohns,tapi tebal sgt la. so xpakai pon
Pocket warmer pon aisya bg.
koyakkan, shake dlm 30 seconds n buh dlm poket. bila tak tahan sejuk masuk tgn dlm poket. genggam pon boleh benda ni..membantu..suam je rase tgn
gloves. sampai sana saya beli glove sendiri dua, UniQlo tgh sale ooo kt sana, dpt glove rm15 je!
Haaa yg ni saya beli kat Sox World. omey x omey x hihi RM11.90 je pon satu. yg candy socks tu RM10 dpt 5


Baju tidur ni beli kat uniQLo DP. I punye rm25 je ade offer najmi punya rm49. best jenis kain mcm blanket. hihi
haa yg ni wajib buh dlm handbag.
Cermin tu najmi pggl cermin firaun haha 
buku kecik,pen pon wajib. 
yg beg utk eyeliner eyemo bagai tu my adik si amira belikan kat jepun.suka sgt.jarum peniti sepit rambut semua buh situ. 
yg kaler turquoise tu I buh brooches, tu free gift beli libresse tu hihi.
 then  coin purse ntah knp ntah ku bwk? keh3
 purse tu ehem2 tunjuk sikit gambar huband n wifey hik3



tapi ada satu benda lagi jugak wajibbbb bawak.... shaklee!!


ostematrix & multipurpose cream herba blend shaklee.

ikuti kisah pengembaraan ke Istanbul bersama ostematrix di sini Istanbul Aku Datang!


Penting sgt.


Ostematrix ni Inshaallah boleh

  1. merawat ulser
  2. melegakan kelesuan
  3. membersihkan kahak
  4. memperbaiki kejang & kebas-kebas, sakit sendi. haaa tu yg penting mkn ostematrix lagi2 masa travel byk berjalan.
  5. siapa ade alami senggugut teruk? try la ostematrix ni. 
  6. batu karang, SEMBELIT, pon bgs amik kalsium superb ni! 
  7. Gemuk air?Nak kurus ? ostematrix jawapannya!

Ostematrix shaklee membekalkan

  • 1000mg unsur kalsiumdaripada sumber2 yg mempunyai tahap kepekatan yg tggi, mudah diserap dr alam semulajadi.
  • 400mg magnesium membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkan.
  • 400 IU vitamin D, ini sgt penting supaya daya serapan kalsium meningkat!

multi purpose cream plk, haa ni lah cream nye ;)

before p mmg Mr hubby p farmasi cari cream utk pakai masa kat beijing nanti. yelah cuaca tgh sejuk n kering, takut kulit kulit kering n sakit nanti. Tapi cream tu tak membantu :(


kami beli cream jenama Rosken, dry skin cream atas cdgn pharmacist tu. tapi kulit kaki n tgn tetap kering teruk n sakit bila kena air (waktu mandi) nasib baik saya bawak jugak herbablend ni sbg backup. 

kebaikan cream herbablend ni selain utk lembabkan tgn masa ke tempat sejuk+kering adalah

  • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
  • Menyelesaikan masalah kulit gatal
  • Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox
  • Menghilangkan ruam pada bayi
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian     

yes sgt best utk kulit! patutla nama dia multipurpose,byk betul kegunaan dia.  hihi. ok lah


kalau nak jugak, u may place ur order dekat facebook Athirah tieramiessyou atau Dear Health I Heart You atau call/ sms / whatssapp saya 019-4120913

Athirah no id  881453

bye2!


Ingat shaklee, Ingat tiera! :)







ALBUM PERCUTIAN KE BEIJING > HERE
1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.
- See more at: http://naturalvitaminshop.blogspot.com/2013/01/kalsium-shaklee-ostematrix-melegakan.html#sthash.59VeY58Y.dpuf
1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.
- See more at: http://naturalvitaminshop.blogspot.com/2013/01/kalsium-shaklee-ostematrix-melegakan.html#sthash.59VeY58Y.dpuf

4 comments:

NANA said...

comel semuanye :D

cantik kasut, rm30 sgt berbaloi OK..

http://www.thepurpleroomz.com/

I 'm T i e r a said...

RM30 tu utk pakai buat lenjan ok la..hihi.. licin kasut tu nana..xleh pakai tmpt yg wet atau batu berlumut bahaya2,risiko tergelincir tggi.


kasut murah gitu la huhu

nur izzati said...

Hi saya nk tnya pasal kedai lolita kat dataran pahlawan tu. Apa nama kedai tu? Igt x? Dan dy kat floor berapa?

I 'm T i e r a said...

hi.. floor bawah je, dekat dengan games area Dataran Pahlwan..kedai tu very small

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...