HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

My attempt is on!

Assalamualaikum


Hmm lama dah I bersuka ria dengan cara pemakanan yang tak sihat ni.

Masa untuk sedarkan diri.

Berat badan pun ofcourse naik blik 58.7kg hahaha


Makan la satu lori Shaklee product pon, kalau u makan tak ingat dunia tak jadi jugak.


saya memang suka makan, saya big eater, saya selalu makan dengan kerap setiap hari. selang satu jam cari makanan. ish3

so okay..


hari ni secara rasminya I akan mulakan kembali jadual pemakanan yang menarik tapi inshaallah sihat.


Mr husband kata saya tak gemuk pun, well mungkin definisi gems itu patut ditukar kepada berisi. right?


selesai Funky dance workout, selamat dah minum ESP 3 sudu supaya otot saya terpelihara, dan sekarang masa untuk banyakkan minum air masak.


kejap lagi nak makan Ramly Chicken burger. (oh dear...are u sure???)

yes I am. alaaaa maybe dalam 350 kalori mcm tu. saya punya BMR buat masa ni sehari 1500kal.


jadi ade balance lagi 1150 kal lagi boleh makan.lepas tu saya akn telan sebiji omega guard minyak ikan yg awesome tu. dan saya akan berdiri mengadap laptop selama satu jam.








so mtk2 saya dapat blk my old weight (45kg) masa kat kedah dulu. so percubaan jadual baru minggu pertama bermula.


wish me luck korg!



xoxo
Tiera

3 comments:

Nor Nadia Syakila Jamal said...

Nadia pon nak diet jugak !

Muhammad Taufiq said...

Hye, I'm a new blogger :) Salam perkenalan, Kalau tak keberatan jemput singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

I 'm T i e r a said...

nadia... makan itu sedap..err3 ni nk p PD ni hbs la akak makan lg tak ingt dunia :p


hai taufiq.inshaallah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...