HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Misteri MH370, di mana jawapan?

AssalamualaikumTak banyak hendak saya katakan. Saya cuma terpanggil untuk berkongsi sesuatu yang benar-benar buat saya tersentap. Kata-kata seorang bekas ketua juruterbang B777-200 MAS, Kapten Norudin Abd Majid.
"Kita terlalu taksub dgn keupayaan & kecanggihan, kita terlupa pd perkara asal, yakni  yg maha mencipta, Allah..""Science juga cebisan ilmu allah. Ia adalah makhluk Allah. Science adalah satu perkataan telah dicipta utk memberitahu kepada manusia tentang sifat sesuatu benda. Properties of creation. Sifat pencipta. Apa sifat api, sifat air, sifat kayu, sifat pisau..."
"...bagaimana manusia mndapat manfaat dari semua ni? Allah yg cipta semua! Allah letakkan sifat pada semua benda. Sains memanggil nature. Semulajadi. Hakikatnya,ia sunnatullah. haq of haq."
" Law of allah - sunnatullah - its science....! ""Undang-undang Allah, untuk perkara yg beyond kuasa manusia, beyond technology. Diluar kemampuan kamu untuk mengetahuinya.Kamu kena MERAYU. jangan sombong, jangan bongkak.."
 
"kita kena yakin dengan kekuasaan Allah. Allah mampu buat apa saja. Dan yakin bukan sekadar di mulut.. tapi di hati juga.."
 "Ape yg ade di mulut tapi tidak di hati, ia adalah benda yg PALSU."

"Hanya ada DUA CARA untuk menemui pesawat tersebut. Pertama, doa orang yang soleh dan kedua, doa dari ahli keluarga.."

 

"Sembahyang taubat, mintak ampun, berdoa, pujuk rayu pada allah..ketika ini, rahmat allah akan turun dgn penuh kasih sayang...""Misteri kehilangan MH370. Allah telah membuntukan manusia dengan ini. Semua orang buntu. Sains berakhir, Qudrat allah bermula...."ALLAH MAHA BESAR!

Teruskan berdoa dengan yakin pada Allah!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...