HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Wedding budget (Part 3)

Assalamualaikum



This is gonna be my LAST update pasal bajet utk majlis perkahwinan ku huhu You wanna know why I cakap last, sb I nak fokus shaklee n ofcourse for the wedding preparation itself.

Nanti lepas kahwin saya akan update bajet keseluruhan berapa. Khas untuk mereka yang dok pm saya mtk saya update (sb dorg pon dlm proses nk kawen hehe)


Seriously byk benda lagi tak settle. hahahaha (gelak kat diri sendiri,padan muka, last ditch miracle la sgt kan)


Ibu : tra cpt pilih cadar utk bilik pengantin
saya : ye nanti la..

Ibu : tra cepat siapkan bunga telur.cuba fokus 1 hari ngadap buat bunga smpai hbs
Saya: alaa malas la skg..esok3..eh..org nk buat shaklee dulu..

ibu : tra cpt suruh along buat kad jemputan.
saya: alaaa xpe lama lagi..

ibu : tra cepat bla3..
saya : alaa xpe lama lg bu bla3....


Jangan tiru sikap suka bertangguh ni ye. masuk bulan 1 hamek, mmg rase kelam kabut gila huwaa..



Tapi semua masih under control. Cuma setiap hari busy. Keluar sokmo. Cari cadar, cr langsir,fitting  baju nikah, pergo cowboy cari beg utk goodies & macam-macam la.



Jadi saya share secara rawak je la. I mean apa yg terlintas buat masa ni.





Guest book ni saya beli guna voucher 1M dulu. saja beli, atlast ada guna gak tuk majlis nti muehehe.RM18.70.
Actually dia xde pon ape2 hiasan.just colour gold gitu.. tapi sy tmbah tepi tu.. guna brg terbuang je, recycle la kira :p
perhatikan betul-betul...saya guna apa hihi
hehe balance crepe paper warna putih utk bunga telur tu lah saya guna, tampal n kedutkan tgh2, jahit.
Bunga n manik kristal tu saya amik kat goodies2 yg biasa dpt  kalau p wedding org :p cabut bunga tu,jahit. manik kristal pon jahit kt crepe paper tu.jimat hohoi haha
ok saya dah lakukan kesilapan. masa saya gam kan penghujung crepe paper tu, blm kering lg saya tutup. dah lekat kat page depan tu.jd nk cover gam huduh tu huhu saya tampal kan button kicik2 tu..skg tgh pk wat to put kat tgh2 tu
"LUXE GUEST BOOK". maybe buh nama saya n najmi? Dan cmne nk cover crepe paper bertampal tu?
p/s: entah ni guest book ape ntah,lantak la saya hantamm sajalah haha

Props print je laaa sendiri pastu tampal kat kertas keras. tapi entah nk buat ke tdk.tgk laaaa cmne agagaga


 im a gummy bear, no no im not a gummy bear.. beli kat cowboy, RM6.50 je hihi

Bekas ni beli kat romantika. RM12.00

Cucuk2 kat lidi buh dalam bekas tu. lagi satu bekas tataw nk letak apa haiyooo
RM15. main beli je nak buh kat mana pon tak tahu haha
Cadar ade less 70% npk x sticker maroon tuuu
Jadi dalam RM239 gitu la

kad kawen fully sponsored by along ku nazihah. dia design n print sendiri.

dan ada la lain-lain yg disponsor like cake kakngah akn sponsor, adik saya mirah sponsor gula2 hihi..abg2 saya,aisya semua la msg2 ade sponsor utk majlis saya . syukran jazilan ya akhi,ya ukhti :)


saya mau rehat.banyak sgt watssap masuk tapi x reply lagi...huhu..cepat la settle everything.. penat jgk rupenye nk kawen ni ye.

yang mana satu...idaman kalbu..pilih la pilih..nk jimat atau membazir erk


ok sekian. Good nite!

5 comments:

miera said...

kakakku mau kawen sudaaaa waaaaa
T-T

A Girl Like You said...

nicely shared! :)

Congratz on ur wedding... btw, im blogwalking here!;)

syasya said...

I love ur gummy bear! Really love it! That's why asyik mintak je utk dimkn. hahah.

Eh2. My En. Tedd ada sekali la dlm gambar tu. Sibukssss tau. Nasib baik comel mcm puan empunya. :P

Hakeem said...

Comel and cantik sekali your wedding.

I 'm T i e r a said...

miera : ade org tu nangehhh masa nk tinggai aku kat ganu :p hak3


a girl like you : hello u thx for ur wish & bw here. :)

syasya : cik ted mucik! perut mucik! hihi

hakeem : tq! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...