HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

* Tiera dan semesta baru

Hey..I know i havent always been doing my blog bagus2..did'nt update for a long2 time..nti lah.tgu la dpt laptop baru.lgpon..like I said earlier..I buat blog pun sbb nk tulis apa yang berlaku kat I no matter la good or bad one kan..nti da ade laptop saye blaja bagus2 kay how to upgrade my blog huhu..hm..pejam celik da sem 3 da saye skg..

part 3.. setahun tinggal kan blog..lg 3 semesta hbes la degree nie..oh Allah..saye nak grad on time..please please..tak nak jd pape..so..sume kene baru..cara study yg baru n lbh efective-MESTI.the way I think tentang something pon kene ubah..saye kene berfikir scr lbh kritikal, well thats what my kakak always tell me to. Saye actually tgh sedih + risau..im worried bout my future.ntah laa..

nak cerita lebih2 pon mcm x patot. Malam ni..saye nak bgtau ppl yang saye nak berubah..nak jadi student yg rajin..wish me luck ppl.ok2..sblm saye pg katil n pjam mata..biar saye programkan otak saye dulu ttg ape yg saye targetkan sem baru ni..

1) Saye nak DIET.secara sihat ofcoz.mkn nasi only time lunch.2 sajian saye akn digantikan dgn cereal.no more fillet kat cempaka. Lengan saye perlu kicik dlm mase sbln dr skg---> tak lama lg da posa kan hihi

2) SAYE nak kurangkan SIFAT BOROS saye. No more ghairah2 nampak kedai Carlo Rino.. Pakai ape yg da beli sem lepas selagi msh elok..ingt tu tiera! dan beli yg cikai2 pon xpe lar hak3...*tayah budget ko anak menteri besar okayy!

3) SAYE nak jd a GOOD STUDENT. really.seriously. Nak belajar pupuk rasa sayang kat law ni.. buang2 jauh2 half-heartedly punye perasaan. rajin g class,xmo ponteng, rajin wat revision.xmo tangguh2.ask3 lect if ta fhm.ask seniors.study study n study.carry mark mesti 25 ke ats.MESTI TARGET CAMTUH,kan?

4) nak buat ibu saya SITI ATIKAH, senyum dgn pointer yg bgoz sem ni. insyaallah.

5) nak tunaikan janji saye pada ibu, jadi good girl.blaja sungguh2.g class..FOCUS.bace doa b4 stat..baca quran selalu.

6) ini plg penting sebenarnye. Root of everything I do setiap hari..SEMBAHYANG kene jaga.awal waktu, ingt.tu yg fardu..yg sunat kne byk2 kan lagi, batul x? huhu xtau la saye cmne gagagaaa...tp i blv one thing, selangkah kite menuju Allah, seribu langkah Dia pada kita.mkn dekat kite dgn DIA, makn mudah urusan kita.INSYAALLAH.kan?

hm..stkt ni itu lah yg penting.saye nak tito esk clas kul 10.30. oh yah, saya nak mula adress diri saya sbg saya..no more aku aku..coz rase mcm kasar lak aiyoo..k la.bubbye.


semesta mmg sentiasa berganti..tp 'penyakit' nak exam stp sem tetap sama! 



p/s : ada yang berjaya buat saya jatuh lagi..yg jauh lebih baik dr si dia yg dahulu..he is an electrical student kat uitm shah alam jugak. bulan ramadhan telah menemukan kami, kami terawih di tempat yg sama. Andai ada jodoh,berkahwinlah kami satu hari nti . Andai tidak? Allah maha mengetahui

5 comments:

najmi said...

i always be wif u....dun give up...do ur best hunn...i noe u can do it...if spain can win WC....no reason u can win a GOLD medalist too..kn3...so..work hard...key....pape pon...ite stil xpham sal hen tue..mnyak penim meyy...hik3...tngkatkan prestasi kurngkn kontrovesi....hik3

aThieRah aB RaZaQue said...

=) thx...ily owez.

najmi said...

meow33..

Anonymous said...

diet secara sihat..itu bagus..but, 1 thing u shud know, part2 yang xboleh dikecikkan ialah lengan and paha..except u guna any product..

Tiera said...

eh yeke? huhu kalo berlari 2kali smgu?xleh gak? seyez nak kicikkan both huk2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...