HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

*Bracess dan gigi lama saya

haiyayaya~
saye sudah tukar rubber di gigi saye..manyak sakit woo...so tight rase. hurm..nak tau ape good news d sini.. :)
My dentist, Dr.TKC kate..saye akn bukak bracess saye x lame lagi yayy3..28 august adalah my last appointment tok tkar besi n da rubber.then da mula pkai retainer.



Fuh..setelah 5 tahun saye pakai benda ni kat gigi..actually tak la selama ini saye perlu pakai..tapi mase saye study kat uitm merbok kat kedah tu la, masa amik asasi..susah sgt nak blk melaka..so many appoinments I had missed. Jadi gigi saye tak dpt la nak cantik n rata sepenuhnya.skg da sambung study kat shah alam..snang la sket nak blk melaka.


Oh nak tahu, hari tu saye bawak la si aleya, my neighbour's 3 year daughter (oh mgkn ada yang tak tahu.nti next time saye cerita ok babies n kids yg my mom jaga, they are seriously COMEL2).

okay,si aleya ni ikut saye masuk gak tengok saya tukar rubber kat gigi ni..dgn muka ketakotan die memandang sekeliling..doctor n nurses there. Muka cam na nanges je haha. But I dont know why she got so fascinated dgn kak khuzaimah, slh seorg nurse pembantu doc tan la. Maybe she can feel kak khuzaimah got baby inside her.Well, shes pregnant kan hihi..

So bile doc start je scaling my teeth n so on..muka aleya cuak gler hak3..ni tgk la..ini pic saye amek lepas gigi saya selamat di scaling,tu muka die tgh control kecuakan die la tuh haha contol kak..


pastu saya tenampak la satu mould ni tau..(mould la kot..?) atas meja doc tan. Saye tanye kakak nurse itu gigi saye ke ape..die ckp yes3..oh my.saye lupe dah camne gigi saye sblm nie.before pakai bracess pun tak ambil picture dulu kan. Jadi dgn semangat saye ckp la..saye nak amik gambar..bley tak...hikS.

So memang amazing gigi seterok ini sudah rata pon sikalangg..huhu nah tgk la keadaan gigi saye before ni..geli sket kan huk3..dan sgt2 teruk berlapis2 n huru-hara hahaha...






papepon thx utk yg sponsor duit gigi saye n Dr Tan & nurses yg selalu bg ceramah cmne nk jaga gigi :p.. ARIGATOU GOZAIMAS!! bow down hee ::))

2 comments:

najmi said...

pas ni sy pula maw pkai itu besi..hik3

Tiera said...

nak pakai? haha try ar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...