HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

*Saye akan ke kemboja?

Howdy!
yah ketemu lagi yah..ofcourse I got a lot to share here. Where to start? Ok..mulakan dengan cerita ttg kolej saye..huhu..kat uitm Shah Alam ni, ade byk kolej.Perindu,Melati,Mawar,Kenanga,Delima, Teratai dan bla3...



Kolej saye? Delima 3..Ada Delima 1,2,3.okeh..saye tak pernah buat kerja-kerja kat kolej so mmg xtau pape+malas sikit huhu. Tapi sem ni, saye ada pegang jawatan hew hew...jawatan naib ketua blok..WHY suddenly?sbb da kne lantik n terpaksa terima..oh no3...mmg la x setinggi jwtan jpk (jwtn perwakilan kolej) tapi siapa-siapa yg kenal saye mesti tau saye ni tak pandai buat kerja huk2..tapi sampai bila kan...? Berubahlah tiera ish3




Alright. Then bemula la peranan saye sbg pambantu ketua blok c elle tu.Nasib baik c Eell tu baik orgnye, serono sikit. Bile da buat, alah xde la ssh sgt. Attend meeting (if Elle tak dpt dtg), dan bg arahan/tugasan pd setiap ketua level as asked by JPK. Simple right? jd saya akn melakukan dgn senang ati kui3.



And fyi, kolej delima ni rules die mmg best. I mean..takde lah macam mawar tuh..STRICT giler. Dua  sem saye kat sane tau, rase mcm bdk sekolah sgt. siapa gantung hanger+baju bukan kat almari kena la denda. Tingkap ade habuk sikit pon da kena. Tapi delima? oh bahagiaa... haha..no such thing la denda mendenda nie..n ape plg best? 



sem ni kolej delima buat program SUKARELAWAN KEMASYARAKATAN BAKTI SISWAMASYARAKAT ISLAM KEMBOJA. Pjg kan name program hihi. iyeaa.. saye akan ke kemboja. Kami akan kutip derma+cr sponsor tuk bantu org kemboja khususnya org islam. Ayahanda kami kate kite leh bantu diorg buat perigi since dorg xde simpanan air..ar..sumting like that la huhu.n tarikh utk fly there adlah..3 hari lepas raye haji..best x? hihi saye x dpt aktif dalam SCLC (student law comunity club tu) dpt g yg ini pon ok wat..saye suke aktiviti kemasyarakatan, tolong orang yang memerlukan, sungguh!


ok..lagi..pada 22 july yg lalu aiceceh....saye n cik nur hidayah *BEST FREN SAYE* terlibat dlm mengendalikan satu program di kolej delima nih. SOFTSKILL namenye. saye tlg bab pendaftaran je la hihi yg betul-betul incharge nye cik dayah comel tu lar. So tak nak cerita banyak, just nak tunjuk pics here, kami bekerjasama dgn student medic delima 2..

 :) tiera n hidayah (:



From left: medic student, kak min- JPK Delima, Fara YDP KOLEJ, daiya n me, tiera =)
Okeh, tema kita utk sume JPB mlm tu was.. purple hihi find me.mane saye n cik daiya?
the venue
encik penceramah

dan ini keadaan semasa mereka2 penghuni delima 1,2,3 mahu keluar, nak mintak kupon punya fasal ish3
end of program.kami yg bekerja dpt makan nyum2, di bilik inilah.ni ha, nak tau ape yg saye bisik kat telinga kak min?


                                
haa..ni lah die. see betapa khusyuknya dayah n kak izan tgk cter hindustan hahaha...nak nanges ar tuh~ ngaa
 

okay la...pengalaman baru hari ini. moga Allah redha. bye!             

7 comments:

cnOor said...

like.he..

Tiera said...

LOIKE3333 hehehe

Anonymous said...

comey33....meow3

Tiera said...

haha ni meow2 ni tade kije laen eek hahaa.. ;p

Anonymous said...

ape yg comey33nye??
ape yg meow3nye?
tak nampak kucing un?

Tiera said...

ade2..kucing ngenyam ahahaha ;p

Anonymous said...

nami toin2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...