HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Detoks Program








Tada! Remember I told you something new is coming? Ia adalah program detoks by TWB punya team!



Apa sebenarnya detoks ni? 


Detoks (detox) ni singkatan dari perkataan detoxifications. Pembersihan tubuh dalaman. Kita memang sepatutnya servis badan kita ni. Macam spring cleaning la tahu kan. 


Detoks adalah proses pembuangan toksin daripada badan, melalui organ organ detoks badan. 

So kesan dia badan kita ringan, kulit kita cantik dan kita dapat banyak lagi manfaat kesihatan dari segi lain lain. 




Kenapa kita kena detoks? 

untuk buang toksin dari badan. persoalannya, betul ke badan kita banyak toksin?


Kita hidup dalam environment yang semakin hari semakin teruk. 

Pencemaran
Radiation
Racun

Kita duk makan lah semua makanan organik, duduk kat kampung banyak pokok pokok pun.. 


kita tetap terdedah kepada pencemaran , radiasi dan racun!


Asap rokok , asap kilang, bahan pencuci yang tak selamat, jerebu, racun dari pertanian, barang kosmetik yang kita pakai, handphone yang kita pegang selalu tu fuh radiation!


Semua ni menyumbang kepada pengumpulan toksin dalam badan, lepas tu pemakanan pun bukan kita jaga sangat pun 😑 fastfood dah jadi amalan dah



1) DETOKS UNTUK KURUS



ini kak laila. dia dah join detoks program detoks sebelum ni. sekarang dah macam anak dara!



my business partner punya suami. fuh kesan detoks dahsyad!





PERNAH BUAT ATKIN DIET TAPI NAIK SEMULA

Kalau nak tahu kak laila sebelum detoks pernah buat atkin. Tahu kan yang makan protein sahaja tu. Awalnya berat kak laila 58 kemudian buat atkin turun jadi 55. Lepas tu dia stop diet tersebut, zuppp naik terus 60kg!!  


kenapa jadi macam tu ya? tengok gambar ni anda akan faham



Saya nak kongsi satu pengakuan salah seorang peserta detoks ni

*********


"Nak share Cerita detox saya.Sebelum ni ada juga jaga makan, tak makan nasi, ambik protein. Tapi berat tak turun2 sbb tak bole tinggal nescafe n teh tarik😬.

Tapi bila Master Zura n geng ajak untuk buat detox shaklee terus saya join untuk cabar diri sendiri.

Entah macam mana, dengan aura yang ada dalam team detox tu, saya mampu untuk buat detox pertama kali. saya guna semua supplement detox.


Alhamdulillah hari ke 4 dah nmpak kesan, berat turun 3 kg, inci hilang 3 cm masa tu.

Bila dah nmpak hasil, saya pun teruskan detox smapi hari ke 7.

Saya lupa terus pasal nescafe n teh tarik. tak sanggup lagi minum air manis n makan makanan yg masin.

Habis sesi detox pertama kali, saya turun 5kg dalam masa 7 hari. Inci hilang 4cm!


Yang paling seronok, tak der lagi rasa mencungap bila naik tangga. nak lari pun rasa ringan jer badan, dan....yang paling seronok, nafas semakin panjang, bila mengaji lancar jer. Kulit rasa lebih lembab dan halus


Satu lagi saya nak kongsikan. lepas sesi saya detox, 2 orang kakak saya turut serta buat detox.


Kakak saya umur 56 dan 45. 
Kakak yang umur 56 tu habis detox berat turun 4kg. inci tak sure sebab dia tak ukur, tapi baju semua dah longgar. Paling best, tumit dia dah tak sakit lagi lepas detox. Kakak yang umur 45 tu lepas detox turun 5kg, inci hilang 4cm.

 
Suami saya pun turut serta buat detox ni lepas nmpak kesan detox dari saya. lepas habis sesi detox, berat dia turun 5kg, inci hilang 4cm ( dengan senaman).

Tapi yang paling best, lepas detox tu angin dalam badan dia hampir tiada. Sebelum detox dia sentiasa sendawa angin, terutama dalam kereta n tempat yang ada penghawa dingin. Lepas detox tak dengar lagi bunyi sendawa dia. kalau tak sebelum ni sepanjang perjalanan nak gi kerja n balik kerja, ke mana2 saja dalam kereta sentiasa bunyi sendawa dia.

Lepas dah rasa kesan dari detox ni, kami semua terus amalkan pemakanan sihat. Lepas detox ni, kalau terlebih makan bila ada kenduri atau balik kg, berat tetap maintain. 
Tu yg best dengan detox shaklee ni.

Saya teruskan detox shaklee untuk target nak turunkan lagi 8kg. Turun berat badan dengan cara yang sihat. Kali ni dengan senaman sekali. InShaAllah....target January 2019 ni saiz dah tukar ke M😊"



*****

Best kan! Saya sendiri pun sangat teruja mendengarkan sharing kak rubiyah ni! Detoks hilangkan ketagih nak minum manis!!


10 hari 7kg loss!? 😱





2) DETOKS UNTUK SIHAT


an lagi best, detoks selesaikan masalah lain jugak! 

lepas detoks eh eh dah takde gerd lagi? bye bye ubat ubatan! yeayy tak payah makan ubat lagi sebab dah sihat lepas detoks!



3) DETOKS UNTUK KULIT CANTIK


bertahun jerawat di muka, akhirnya dengan detoks. kulit bersih!

ini power! dalam masa seminggu ye!





4) DETOKS UNTUK USAHA DAPAT ANAK



Ni semua 'mangsa-mangsa' detoks. Ramai lagi pregnant selepas detoks. saya sendiri berjaya hamil selepas detoks. padahal, 3 tahun dah usaha tak dapat dapat. Alhamdulillah!



PERBEZAAN PROGRAM DETOKS KAMI DENGAN PROGRAM LAIN DI LUAR SANA



Baik, mari kenal pasti dahulu apa kag organ organ dalam badan kita yang tuhan cipta memang untuk detoks? 

1) usus
2) buah pinggang
3) hati 
4) paru-paru
5) kulit 
6) limfatik

Kebiasannya, program detoks lain fokus detoks usus sahaja kan? Bila detoks usus, banyak yang mudah berak je lah. Maaf direct sangat guna perkataan ni 😂


Tak ada pun yang amik berat tentang HATI. Walhal hati ni main kan peranan sangat penting. Hati JALANKAN DETOKS 70% dalam badan!! kenapa ramai fokus usus sahaja? 


Detoks kami sangat mementingkan semua terutama hati


fungsi hati 


1) singkirkan toksin dari badan
2) rembeskan enxim dan jus hempedu untuk asimilasi lemak


Kita harini banyak makan fastfood, sos sos kicap bagai yang menyebabkan hati kita semakin hari semakin terbeban. Hati kita jadi busy sampai tak sempat nak betul betul proses. Tu rasa tak sihat je kan. 


Tidur dah lama tapi rasa macam tak cukup je. Makan supplement pun macam takde kesan. Sebab badan kita banyak sangat toksin. 



So perbezaan kita adalah kita detoks bukan usus sahaja tapi MENYELURUH!


Detoks kami ni detoks shaklee. Menu dan aturan pemakanan di susun oleh nutritionist dan di endorse oleh Dr Gladys Block! Program ini sangat tersusun dan complete!



ANTARA TANDA TANDA ANDA PERLU DETOKS


  • Berat badan bertambah - metabolisma badan terganggu, hormon terganggu
  • Sembelit
  • Kulit Kusam
  • Cepat letih, cepat lemau, stress, rasa lembab, slow!
  • Cepat marah, rasa nak mengamok aje. hehehe
  • Keinginan makan banyak, craving sugary foods (sel lapar aje, tak cukup nutrient). Kalau gi kenduri, open house pinggan tu penuh tamak sangat. 
  • Susah nak fokus dalam masa lama
  • Penyerapan nutrisi yang kurang - makan vitamin takde kesan pun! orang lain makan shaklee berkesan
  • Senang dijangkati penyakit - flu, demam
  • Susah tidur
  • Sering mengalami kembung perut, perut tidak selesa dalam keadaan biasa atau selepas makan. 
  • Sering ada lingkaran hitam bawah mata
  • Badan berbau jika tidak menggunakan deadorant atau pewangi
  • Merokok atau sering bersama dengan orang yang merokok
  • Mulut / Nafas Berbau
  • Menghadapi masalah ALERGIK
  • Pengambilan sayuran kurang dari 1/2 sawan sehari
  • Mengalami Eczma, jerawat atau Psoriasis


antara kesan kalau buat detoks. best nye! 


So macamana nak join? 




menu yang kita akan sediakan

selama 7 hari :)














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...