HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Modal Minima Buka Spa




Anda terfikir banyak kali dah, nak buat bisnes apa. Akhirnya bisnes spa jugak yang menerjah ke dalam fikiran kan? Buktinya, anda dah pun sampai ke sini 😊 Tapi bagaimana dengan modalnya? Berapa agaknya minimum modal di perlukan untuk buka perniagaan spa ya? 




Sebenarnya anda boleh start memiliki perniagaan spa anda pada modal yang rendah dan munasabah dengan TWB . Tapi sebelum saya berikan anda jalannya bagaimana, mari kita tengok dulu apa pendapat sesetengah orang berkaitan dengan bisnes spa?


saya terbaca di satu forum. ada seorang yang berpendapat begini



1) spa atau facial ni adalah bisnes untuk waktu mewah dan waktu senang. bila berlaku gawat atau ekonomi merosot, bisnes spa ni lah mula mula sekali kena hit. untungnya malaysia dah lama tak mengalami kemerosotan ekonomi terus semenjak tahun 1998 dulu lagi


2) spa ni biasanya bisnes mak mak datin. datuk ada lebih duit, datin tak tahu nak buat apa kat rumah, hence datuk bagi duit untuk mak datin habiskan masa. so kalau tak untung pun atau break even je, atau rugi sikit pun  takpe. sebab datuk ada supply unlimited fund. yang penting datin tak kacau datuk nak 'happy2' 😅 atau sibuk bisnes. 


3) bisnes spa ni kena ada pengalaman dua tiga tahun


4) saya rasa kawasan saya tak boleh hidup la. tak kan ada sambutan. maklum lah kawasan kampung. 


5) banyak modal kena keluar. paling paling pun RM5K. tu belum masuk nak bayar sewa kedai, bayar staff, renovate situ sikit sini sikit bagi lawa.  mungkin perlu jugak buat loan bank sikit. Saya dulu bukak RM25K


hmm yeke? 😏



Mari saya rungkai pendapat negatif ini satu persatu. 


1) Bergantung kepada ekonomi? Kalau gawat maka sambutan kurang? Maaf sis saya bantah 😌 . 

Tahukah anda bahawa ada satu kajian membuktikan, wujud perniagaan yang sangat laku dan tak akan terkesan dengan masalah kegawatan ekonomi walau teruk macamana sekalipun? perniagaan apa, bisnes apa? Ia adalah bisnes yang melibatkan wanita dan fokusnya adalah fabrik dan kecantikan! Anda tahu spa berada dalam kelompok mana? Ya, kecantikan. Dan mengikut pengalaman saya sendiri, orang tengah tak ada duit pun masih ber spa hehe. 

Terfikir jugak saya, macamana ekonomi meleset pun masih ada yang nak ber spa. Ternyata wanita itu sanggup buat apa sahaja asalkan masih boleh mengekalkan kecantikan dan keremajaan kulit 💅Ada saya kongsikan ini di sini. Klik > KAYA DENGAN BISNES SPA



2) Spa ni bisnes untuk mak mak datin? Hmm yeke? habis tu yang ini apa?

Student

Dafila, nurse ye ni kak. 

Jannah, pensyarah 😊
isha, Kerani.


haha amacam? Mak datin punya bisnes ke spa ni? Sorry guys. Ini membuktikan pendapat ini tidak tepat. Saya kongsi latarbelakang semua yang bukak bisnes spa dengan TWB 😎

1. Doktor perubatan
2. Peguam
3. Majistret
4. Qaqc
5. Pensyarah
6. Guru pendidikan khas
7. Engineer
8. Pelajar universiti
9. Domestic Engineer
10. Teacher Tadika 
11. Akauntan 
12. Nurse
13. Arkitek 
14. IT 
15. R&D Officer
16. Kerani
17. Tailor
18. Physiotherapist 
19. Seketeri
20. Student
21. Baker
22. Designer
23. Student
24. Officer 1/Secretary
25. Research executive


Dan banyak lagi! 



3) bisnes spa ni kena ada pengalaman dua ke tiga tahun? hehe semua yang dah berjaya buat duit kepok kepok dengan bisnes spa TWB boleh terus dapat duit walau baru lepas seminggu training. hmm kalau dalam masa seminggu punya task dah boleh buat duit banyak, kenapa perlu habiskan masa bertahun tahun baru boleh buat bisnes spa dan dapat banyak duit?



4) kawasan saya kawasan kampung? Hmm biar saya betulkan. Manusia bukan nak kan sesuatu produk atau sesuatu barang kerana istimewanya servis/produk tu semata. tapi kerana emosi. emosi ni, mendorong mereka untuk MAHU. Tapi semua ni perlukan ilmu. tu je. anda ada ilmu, macamana nk bagi dapat, duk lah kampung ceruk mana sekalipun. pasti tetap ada! buktinya? lihatlah 😌









5) banyak modal? Mak aih sampai RM5K 😱 tahukah anda dengan TWB anda cuma perlukan modal sebanyak RM1999? dapat semua. produk dan barang-barang spa. Boleh start terus habis training tak payah fikir apa dah! 





Bagaimana ya TWB boleh tawarkan kursus yang murah siap dapat semua produk untuk buat bisnes spa? Mudah saja. Kerana TWB mengajarkan kepada semua bahawa bisnes spa juga boleh di jalankan walau tanpa kedai! ya spa tanpa kedai atau lebih di kenali sekarang sebagai mobil spa 😉


kini sudah beribu-ribu wanita menyertai team spa TWB.. sayangnya masih tak dapat menampung permintaan 35 juta rakyat malaysia! kita perlukan lebih ramai orang yang mahu buat duit dengan bisnes spa tanpa kedai TWB . dengan TWB keuntungan 100% adalah milik anda! 


ya betul apa yang anda fikirkan . agen spa di perlukan! sekiranya anda benar benar berminat, hubungi saya segera di 019-4120913

inshallah saya akan guide anda dari A-Z !! Yang penting, kita bagi ilmu berterusan seumur hidup, inshallah :)


terima kasih kerana sudi baca dan singgah entry saya.













1 comment:

Hanim Yusoff said...

Bestnya baca..clear!!!TWB the best...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...