HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

3 days in Cameron Highland



Actually ini sambungan dari post Our One Year Wedding Anniversary  Ingat? Lama tertangguh sampai la I dah tak tahan dah storage phone/sd card full and now its time to make more space dengan menyimpan semua gambar here, in my diary kesayangan. Terima kasih buat anda yang selalu rasa berminat nak bukak dan baca blog tiera, sangat appreciate. Banyak pm dekat fb dapat pasal blog tiera, thank you! Walau tak kenal korang siapa, tapi nak cakap jugak,  syg korang ok! hehe =)



Segala kos hotel untuk pakej honeymoon kami, boleh refer link tiera bagi kat atas tu ya. Mana tahu ada yang nak merancang ke  cameron dan nak pilih copthorne hotel jugak. 





Day 1 



on the way


Dah sampai. Dapat bunga. Tudung dah senget benget dah kan jauh jalan haha  :p

Pilihan warna hari pertama, hitam & gold :)


Bilik besar, spacious. Gambar dekat post sebelum ni ok, link kat atas tu






Keluar makan
Celebrate ulang tahun hari pernikahan 31 january





Day 2

Hari kedua kami pilih warna biru dan maroon ngeh ngeh
Breakfast


Kemudian kami ke Butterfly farm. RM5 per entry






















Kemudian kami ke ladang teh





Siapa datang cameron tak makan scone ni rugiii




Siapa yang jual shaklee nak gambar ni ambil lah. halal :)

Tiera bawak sebab travel mesti lenguh sana lenguh sini, makan je oste ni 4 biji.  
Kulit kering, boleh la sapu herbablend.

Kemudian dah makan minum sambil hirup udara segar kat  ladang teh. kami ke flowers farm. Rose Valley. Kalau berdua dengan suami, sesuai la nak berjalan sambil pimpin tangan borak-borak hehe






Berani tak nak naik? hahaha








Kemudian kami ke bee farm tapi kat situ tak ambil gambar sangat so tak ada untuk di kongsi hehe. tengok lebah, makan madu, minum teh. gitu gitu je :)




Then kami ke strawberry farm untuk self plucking! yeayyy.. 



dia perli aku ke ni :p

Grapes 












Kitorang beli strawberry (yang di petik sendiri tadi) , jam, dengan strawbery shake dengan whipping cream



 serius sedap gila!!! agagagagag




Balik hotel dulu, rehat.. 

cuci muka jgn lupa, dgn NUTRIWHITE kesukaan. kalau nak tahu, ini lah yang tiera guna untuk facial servis kepada customer-customer spa tiera di Tieramiessyou_BeautyHouse tau! :)

Petang dalam pukul 5.30 macam tu, turun ke sini. memang ada dalam honeymoon pakej copthorne..  
Rupanya tea & scone daaa.. hehe.. suasana dia, untuk dating berdua dengan husband memang best.. pergi la korang try.. layanan istimewa :)


Lepas ber 'scone' , kami spend masa sama sama berjalan kat luar.. tukar baju dah hehe

sejuk tau!


Tengok bunga kat cameron pun dah excited, kat istanbul, amsterdam nanti macam mana pulak kan.. tak sabar nak p..
eh bukan, ni impian je nak ke sana. Mimpi itu percuma :)

Mimpi adalah sesuatu yg buat kita lebih sedar,bergerak lebih laju, bukan yang buat kita lena leka tak berusaha , setuju?



gambar ni untuk anda anda yang mungkin sid. ambil lah. halal :)



naik hotel, ready untuk dinner malam nanti. Candle light dinner hehe first time ni.. sempat berinai kejap. saja nak bg feeling pengantin baru, memang bawak dari rumah :)






Meja kami hujung sana, jauh dari orang, gelap dan cuma ada cahaya lilin. ooo ni ke yang di panggil candle light dinner. hehe












Selesai candle night dinner, naik hotel.. sedap sedap makanan chef kat sini ye, serius!



Day 3


breakfast dulu! 

Hari ketiga warna pilihan is, biru!  =)

bye bye copthorne, kami ke kea farm beli buah tangan untuk family..my favourite asparagus, limau sana besar-besar dan manis! jagung, dan macam-macam lagi =)

makan tengahari, singgah restoran jejantas, layan sate kajang hehe


so thats all. finally posted jugak fuh. kalau korang p cameron ada jugak aktiviti jungle trekking. kalau suka, amik la pakej tu =)


time tunnel jgn lupa, tempat tengok barang-barang lama.



ok dah penat. till then.
bye!






Love, 
Athirah Tieramiessyou.
Owner & Founder of Tieramiessyou Beauty House
A natural home & mobile spa 


instagram  


contact 
019-4120913


2 comments:

A Girl Like You said...

wow wow this is so fun! was thinking nak buat camni jugak soon! but nothing to be celebrate yet! :p haha!

I 'm T i e r a said...

hehe sila lah prepare cik puan afifah seronok gak tau wat camni. ini mmg btl2 kali pertama saya. harap2 in future boleh plan yg lebih baik dr yg ini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...