Hai! Salam alaik. Harini tiera nak share cara membuat roti stim bunga ros kat korang. Senang sangat tau! Cuma tang menguli kena sabar la ye.. penat sikit hihihi
Alright, lets get started.
Bahan-bahan : Tepung serbaguna 2 1/3 (alaaa gandum aje haha) Gula 4 sudu camca (tbs) yis - mauripan tu 1 sudu teh (teaspoon) 1 gelas air suam Pewarna merah yang jug jernih dan hijau tu penapis air portable istimewa saya.. nak tahu kelebihan dia boleh tengok kat sini ye > PENAPIS AIR MUDAH ALIH |
Geli pulak tgk mauripan ni haha :p |
Masukkan tepung, air, yis, gula, pewarna, kacau kacau kacau. then uli , kalau lembik tambah sikit lagi tepung. then biarkan kejap. |
okay, now kita ambil sikit, golek2 sampai panjang macam tu dan potong macam ni ye |
Setiap satu potongan roll dan roll leper2. ambil satu untuk buat centre. gulung mcm ni |
Susun mcm ni ok. sory la pakai penutup bekas ni aje hehe |
Kemudian gulungkan dan kerat dua |
tadaa! kembang2kan kelopak okay |
Demo lagi sekali. Jangan lupa selalu selalu lah tabur tepung sikit supaya tak melekat setiap kelopak dan memudahkan proses me- rolling hehe |
kita buat dua kaler okay. sepatutnye light pink ni.. tapi dah terlebih tepung cair dah kaler haha |
excited guna steamer, baru beli ni kat IKEA sabtu hari tu hehe |
Kuantiti untuk 2 orang ye harap maklum hehe. buat banyak kang tak habis |
Siap! senang je kan. try la k. |
Selamat mencuba!!
p/s : promosi 3 produk bawah ni dah nak habis tau. 28 mac ni last. Cepat-cepat whatsapp tiera k kalau nak! :)
No comments:
Post a Comment