HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Cantik dengan Shaklee


 Tahu tak, kali pertama saya ambil shaklee bila? Bulan 9, 2012. Saya bukan ambil sebab nak kulit cantik, bukan jugak sebab saja-saja. Saya ambil sebab saya nak kurus! uwuwuwuw



Saya ni rendah, berat hampir 60kg. Saya perlu bersenam tapi saya macam dah tak larat macam dulu2 saya selalu buat. Tu sebab utama saya try shaklee. Supaya saya ada tenaga untuk jogging senamrobik mcm dulu-dulu



Awal-awal try vita lea, bcomplex dengan vit c. Lepas tu baru saya try ESP. Sebab risau jogging punya jogging nanti yang hilang bukan lemak, tapi otot. Dah tak cantik dah, flabby, tak fit langsung.


*Siapa yg crush diet tu saya nasihatkan hati-hati la. Kurus tapi badan tak fit dan flabby pun tak lawa. Bagi otot kita makanan dia > protein.



Macam saya cakap tadi, saya amik ESP sebab usaha saya nak kurus. Tak sangka dapat manfaat yang lain sama, kulit muka jadi macam lebih berseri dari dulu!


february 2012 ke-kusam-an jelas di wajahku
Korang kenal dah dia ni siapa takyah saya bgth lagi :p

kusam kan muka saya dulu!
Ini isterinya org di atas hehe. Saya terpaksa la conteng supaya auratnye tertutup, kang tanggung dosa pulak. Lagipun Diyana ni kan dah bertudung skg, alhamdulillah :)
Kulit kusam tak bermaya
June 2012
July 2012, DSB UiTM Shah Alam
ni bawah sinaran matahari ni..pun masih kusam. Compare dengan kawan saya Farah yang paling kiri dalam gambar. Kusam kan saya?
Mac 2011
Nov 2010
Okonomiyaki yg sgt sedap. Tapi muka saya kusam tak berseri err3



Okay saya takde la nak cakap lepas amik ESP saya jadi wow cantik gila taaak...apa yang saya nak sampaikan, kulit saya, nampak macam ada sikit bermaya.Berseri la sikit.. 








Siapa yang kenal saya mesti tahu, saya jenis malas cuci muka. Bila keluar saya tak suka pakai bedak atau apa-apa krim ke sunblock ke foundation ke. Memang tak suka. Malas + rasa kulit saya tak bernafas.



Saya cuma suka pakai lipstick dengan eyeliner (kadang-kadang). Itu je.



This is ESP Effect!!! Suka sangat! Tapi mesti minum air masak banyak.. kalau ada hari saya minum ESP tapi air masak kurang.. saya rasa hilang sikit seri. Laaa habis tu tak bagus la ESP ni?


Kena faham, supplement semulajadi shaklee ni dia bebaskan toksin dalam badan, bantu kita baiki sel-sel rosak.


Sebab tu la penting air masak yang banyak, biasa siapa yang ambil shaklee tapi air putih kurang, kebarangkalian untuk mengalami healing crisis sangat tinggi, contoh gatal-gatal ke, merah-merah ke. Jadi sangat penting pengambilan air yang banyak, air putih/air masak/air kosong/sky juice hehe bukan air manis tau!


*lagi banyak air,lagi kurang healing crisis. tapi siapa yang alami healing crisis jgn la risau..itu perkara biasa apabila badan kita menerima proses rawatan secara semulajadi..


Ambil shaklee, darah jadi pekat. Sebab tu la perlu minum air yang banyak. Ibarat perbandingan kita nak larut kan sesenduk gula dalam secawan air dengan satu jug air, yang mana lebih mudah gula tersebut larut? Dah tentu dalam jug di mana kuantiti air lebih banyak!



Cara saya menikmati ESP, setiap hari. Bulan ni saya start nak amalkan collagen shaklee powder pulak, sebab umur dah 25 kan, ini usia di mana kolagen dalam badan kita mula berkurangan, bukan sikit ye 25% berkurangan!



susu coklat yang sejuk
Collagen satu sachet ;)
Biasa satu gelas ni saya buh 2 sudu ESP
Saya tak suka guna shaker. Sebab nanti ESP hancur dan terlalu halus. saya lagi suka kacau guna sudu dan ESP tu ada sikit ketul-ketul hehe baru sedap (jgn tiru kalau taste kita tak sama)
uih best!



Untuk pengetahuan bulan ni promosi ESP, beli 6 percuma 1!  Jadi kalau siapa yang nak beli tapi tangguh-tangguh, rugi la..



Ada beberapa pilihan untuk anda:



1) Beli 6 canister esp, dapat 1 canister percuma dan dapat lagi keahlian secara percuma! Tak perlu bayar yuran keahlian seumur hidup yang RM65 tu. Bukan itu saja malah anda jugak layak mendapat cash bonus hasil pembelian ESP tadi! > paling penting anda akan menjadi salah seorang keluarga SPARKLE kami, mendapat free access ke secret group kami, dan berpeluang untuk menjana side income atau kerja dari rumah seperti saya, yes kerja dengan shaklee > mendapat tunjuk ajar melalui whatssapp & secret group dari A-Z! Dan rasakan sendiri ukhuwah dalam keluarga sparkle :)



2) Anda boleh ajak kawan-kawan berkongsi sama untuk membeli ESP promo ini. Atau ajak mak,kakak,adik,bff. Cukup 7 orang, cantik, harga satu canister ESP akan jadi jauh lebih murah.



3) Siapa yang beli ESP promo ni, saya akan hadiahkan Shaker percuma. Shaker ni ada spring kat dalam.





Tak seronok la kalau saya sorang je rasa ESP punya effect, saya nak ramai orang lain rasa benda yang sama.


Call saya/sms/whatssapp TIERA 019-4120913



p/s : ESP ni sesuai jugak untuk lelaki ye! dan banyak kebaikan ESP yang lain boleh tengok di sini > ESP


sekian


4 comments:

Rozafrina Abdul Rahman said...

Hi Tiera...wah memang nampak perbezaannya...Berseri-seri...Terbaik!!

najmi said...

Berseri-seri la..good

❤Kamsiah❤ said...

blend dgn epal pun sedap..
salam kenal tuan rumah..akak follow sini

cili kulai said...

Ni sbnarnya susu ke apa shaklee ni? Mcmsusu tepng je tgk dkat atas...zipahsasuke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...