HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Bonus oh bonus...

Assalamualaikum..


Wah rindunya nak update blog. Hari tu kan kan, ada org tu ckp
 "tiera dah lama tak update blog kan" ....
Terharu...dia follow update kita uwuwuwuwuw (tutup muka)




Tak sangka. Dah la tak pernah muncul di petak comment, tiba-tiba dia cakap macam tu. Katanya suka baca..Thank you kakak manis.hihi.  :-*




Okay, sbnrnya agak busy menguruskan hal-hal shaklee ni. Dari melaka naik bus ke seremban, dr seremban naik KTM ke kajang. Then mintak tolong jasa baik kakak ku hantar ke HQ Shaklee.




Ada sedikit perkara yang tidak boleh diselesaikan melalui email atau call.




Dan saya menunggu bonus shaklee masuk. Dah mula nak beli barang-barang utk persiapan Majlis saya nanti. Nak bawak ibu ayah shopping jugak. oh yang paling suka, nk sorong shopping trolley n ikut je ibu.

Ibu, awak bebas memilih apa sahaja utk masukkan dalam trolley okay! hehe :)



So sementara menunggu bonus bulan 9 masuk..nak cuci mata la tgk pencapaian-pencapaian anak2 shaklee saya pada bulan-bulan yg lepas :)



Dia ni pm saya lepas saya post gambar cek saya. hihi.. awal2 join saya buat shaklee, bonus dia rm38.25 je..wait,siapa dia ni?

hihi Its Farah, my cousin. 
Dia sedang merasa apa yang pernah saya alami dulu :)

My senior Kak izan ( Faculty of Law dulu) pencapaian lepas sebulan join us. bonus bakal masuk ni, insyaallah rm200 ++ kn kak izan kan? :D

My brother abg amir yg baru join jugak hihi

Kawan sekolah rendah, iQa . pun fresh lagi join jd anak shaklee saya :)

 Kak ita, kakak sharodz 

Kakak nurse kita kak bad, kenalan dari page. 

Fazilah kawan sekolah menengah

Kenalan UiTM adik Ieka hihi

 Boleh tak 3 bulan punya cek dia simpan dan tak deposit2? haha.. last last dah kena p kaunter bank kan ikaa :p

 Tapi ok la jugak sbb sekali tukar dpt byk mcm ni sebab kumpul 3 bulan punye haha

Radhiah, kwn sekolah menengah. awal2 join nk makan shaklee utk sendiri je, tapi bila share kesronokan 
dia makan shaklee, ada pulak yang berminat. Jadi mengapa kita tidak mahu terus berkongsi? kan? :)



Mungkin ada diantara anda yang berfikir " eleh byk tu je"?
:)
Ketahuilah, mereka yang sekarang sudah mendapat bonus 4,5 angka juga pernah melalui fasa yang mereka lalui sekarang.

Ingat, bersyukur tu penting.

"Syukurlah terhadap nikmat Allah jika kamu sungguh-sungguh menyembah kepada Nya." - (Surah an-Nahl, ayat 144)


"Jika kamu bersyukur maka Aku (Tuhan) akan menambah (nikmat) itu kepada kamu. Dan jika kamu engkar maka sesungguhnya seksa Aku amat pedih." - (Surah Ibrahim, ayat 7)



Mengapa Shaklee berbeza dr MLM yang lain?


kami tidak di ajar untuk membuat loan dalam memulakan perniagaan.


kami juga tidak di ajar utk 'paksa diri' beli kereta mewah untuk ditunjukkan kepada org ramai, kononnya baru berapa bulan sudah pun semewah ini.


Tapi kami diajar utk bermula dari bawah
dengan modal serendah RM65


Kami tidak di ajar utk menjual..


Tapi kami di ajar utk berkongsi, share, share kebaikan shaklee dgn org ramai..


kami tidak mencari org, tapi org datang mencari kami sebagai inisiatif untuk sihat & keluar dari hidup
yang mungkin susah, keluar dr kehidupan yang mungkin berkira-kira utk belanja kerana pendapatan rendah atau tdk mencukupi...



Kami di ajar utk menolong raaaamai org..


dan kami bukan sekadar membina empayar kami sendiri,


tapi sebenarnya kami membina ukhuwah  yang manisnya, hanya kami rasakan.



Kami sentiasa menyambut kedatangan ahli keluarga yang baru dengan 'excited'

hehe. Jom join rumah .+*.Sparkle.*+. kami.


Athirah , Shaklee Independant Distributor 881453
sms/whatssapp 019-4120913
pm Athirah tieramiesyou



p/s : anak2 yang lain ada yang belum submit gambar kat mummy diorg ni. So sebab dah rasa nk post, mummy post dulu la ye.dlm mood menunggu bonus bulan 9 masuk huhu  :)

2 comments:

fila zulai said...

nanti nak masok dlm gambo pegang cek :)

Shadira Syed said...

bestnyerrr dapat bonus 4 angka! nak jugakkkkkk..huhu. so ta payah minta mak abah duit belanja lagik... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...