HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Bye-bye Shah Alam & Welcome Back Melaka!!

Assalamualaikum :)

Sampai rumah dengan selamatnya...alhamdulillah..sabtu hari tu (11/08/12) saya & family ke Shah Alam. Nak cari baju raya. ngee :D tp malang sekali saya tak dapat warna biru yg saya nak utk tema kami tahun ni.. adik-adik saya baju dah tempah awal-awal lg..beli kain ela lagi senang dr nak cari yang siap sebab susah nak jumpa.. bukan tak ada langsung, tp yang saya jumpa so far semua rm299-rm350. melampau kan utk baju kurung plain? tgh trend kot yg plain lebih mahal dr yg printed2 haih =.='


saya & adik saya amirah balik sendiri naik bus hari ni..saje nak stay longer kat sana..kat rumah abang kan, syok la depa dok belanja mcm2 :p ibu ayah & lain2 dah balik hari ahad pagi-pagi lagi.


Tiket bus kitaorg pukul 5 ptg. dalam perjalanan ke bus station baru abg amir ckp yg dia actually nk bwk p shopping jusco pulak mlm ni..wawaaa kalau la awal2 kitorg tahu, we would NEVER choose to go back home this early. Atleast la kalau beli tiket bus pukul 9 pagi esk pon ok what? aiyaaa melapas sudah.. takpe abg amir, jusco melaka ade.kami akn tuntut bila hang balik cni! hehehehe

sbb tiket kul 5 ptg, saya boleh agak dah mesti kene buka puasa dalam bus. yela bus bkn gerak sharp at 5 pon.. then jalan jam lg..jadi saya masak sikit utk bekalan kami berdua.tapi tak sempat pun makan dlm bus ekekekeke  :3 sebab makan biskut minum air tgk2 da nk sampai melaka sentral da pun.. ^_^ hmm saya masak fettuccine dgn mushroom soup. makan kat foodcourt tesco. alhamdulillah kenyang! :)



impian saya nak cucuk sosej kat spaghetti  mcm ni atlast tercapai! hehe tq pd sponsor kami abg boy n kak dila hee 
macam ni la rupanya bila da rebus fettuccine ni dgn sosej yg dicucuk bersama.. best kan3 hehe
yeah for two :)
kami on the bus ngee
*bukan nak capture gambar tau, tp moment dlm bus siap dgn bekal tuh haha
peneman setia penghilang kesunyian..bila dah nak buka puasa baru sibuk cari frekuensi radio IKIM tp last2, ntah cmne ter tune ke Classic nasional aiyaa itu ayah punye favourite radio chanel daaa lagu2 lame =.='
Tesco food court.Selamat berbuka hehe :)
okay lah badan dah letih masa utk tidur.esok nak sahur  kene bangun awal kan.. selamat malam and jumpa lagi..


p/s : saya tersangat la gembira receive mesej dr bakal mak mentua..hihihi saya ada pos kan 3 jenis home-made biskut & kad raya sebagai pengenalan diri. alhamdulillah, sampai pun. malam ni nak tidur sambil senyum sampai telinga ngee good night!


10 comments:

cnOor said...

auwww!! +ve from ur future mother in law. so? next step plezz.haha!

:p

::Tiera:: said...

hehe terperanjat sgt2 kak bila dpt firsttt msg nih! pastu dok pk 2-3 kali nk reply ape.. :p next step? tataw2..just go with the flow haha

cnOor said...

mcm akak r. nk taip msg punye lh debor.ase nk t'cabut jtg.masyaAllah. bile igt blik lawak gak..

btl2.ikt je flow. tp if bley kawen cpt2.haha :P

Anonymous said...

wwwaaaaah!! gud step larh..t cept ley la cpt cket bakal mak mertua dtg merisik...kikiki~ =P

~si bunga-bunga~

::Tiera:: said...

dtg ,merisik? huhuhu tataw lagi.. kite tggu je pihak sana dtg :p

dayah, mane account google ko?

~si bungabunga~ said...

hahaha..hamboi...dah dpt green light ler tue..t ak gtaw inche najmi suh dtg cepat3.. =p

ada je google acc tu..tp arituh tenet lmbt sgt...ak hantam je buh anonymous...kiki~

najmi said...

sedapnyeee..

::Tiera:: said...

Dayah : oh patot la..aku ingt ko da tutup account ke apa.. hehe..eh alamak tu inci najmi da muncul laaa :p

Najmi : eh tgk gambar pon leh tau ke sedap ke x? :p

najmi said...

nk jgkkk..

~si bungabunga~ said...

hahaha....tak 22p eh...kalu nk 22p kena gtaw org yg tlg watkan dulu...kikiki~ alamak2!! btol la dy da muncul.. =p x ley la nk gosip2 kat cinie...tOinkz2.. =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...