HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Kenapa Bila Gemuk Muka Nampak Lebih Tua?

hai korang! pernah tak terfikir, kenapa ya bila kita makin berisi atau makin gemuk, muka nampak lebih tua dari usia? 😕tiera kongsi gambar abang ipar tiera aka coach kami dalam projek kurus. 
betul kan? Masa dia gemuk nampak macam pakcik pakcik sangat. bila dah kurus terus nampak muda.. kenapa agaknya ya?Sebab kadar gula dalam darah tinggi!!! haa kalau nak tahu benda ni ada kajian tau. untuk setiap kenaikan 1mmol/liter kadar gula darah, wajah seseorang akan kelihatan lebih tua lima bulan! 😱tak suka kan gemuk.. dah la dapat masalah kegemukan, tua pun dapat. pakej tak best betul 😂Sebab tu kalau nak nampak cantik dan muda, bukan sekadar jaga kulit ye.. jaga juga pemakanan.. 


Bagus untuk kita amalkan pengambilan vitamin c setiap hari sebab vitamin c bantu mencegah gula dalam sel bertukar menjadi sorbitol, gula yang tak boleh dicerna dalam badan. kalau kita kurang vitamin c dalam badan, gula dalam sel akan jadi sorbitol.


hmm jadi siapa yang nak kurus tu, selain amik satu SET KURUS SHAKLEE boleh la add on vitamin c ok! Dah faham kan apa fungsi vitamin c dalam usaha dapatkan badan yang sihat cantik kurus muda heheapa apa jika NAK, klik je sini ok? http://www.wasap.my/6019-4120913  😊

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...