HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

10 Sebab Mengapa ESP Bagus Untuk Anda





1) KUNCI AWET MUDA

Protein sangat penting untuk sel. Membina sel baru, menggantikan sel lama yang mati. Sel kita biasanya akan rosak sebab pertambahan usia, serangan radikal bebas, dan kerana stress pon boleh rosak ye sel dalam badan kita. Hanya sel yang sihat sahaja boleh buat kita nampak awet muda, dan protein ESP sangat membantu untuk kita dapatkan sel yang sihat


2) MEMBERI TENAGA SEGERA

Okay, esp mengandungi asid amino perlu, erm jika di lihat dari segi kimianya, asid amino hampir sama dengan glukos kecuali ia turut mengandungi nitrogen. Apabila asid amino di proses, nitrogen disingkirkan dan menjadi asid lemak yang akan digunakan untuk menghasilkan tenaga. Berbeza dengan karbohidrat, protein esp akan bekalkan tenaga yang perlahan tapi bertahan lebih lama. Sebab tu bagus buat menu sahur bila nak berpuasa :)


3) TIADA KOLESTROL DAN RENDAH LEMAK!

ESP adalah makanan tambahan 100% bebas kolestrol. Ya benar jika anda ingin dapatkan potein dari ayam misalnya, pasti banyak lemak bukan, juga kolestrol di bahagian kulit. Jika mahu dapatkan sumber protein dari daging, sangat tinggi kolestrol, ikan pula? Jadi ESP protein sangat best. Tak perlu khuatir tentang kolestrol 


Cadangan saya, cuba campurkan ESP bersama kurma yang direndam, shake uols!
Trust me, your tastebud will thank you for it :)


4) ESP RENDAH GLISEMIK INDEKS (GI)

Sangat penting anda mencari makanan yang GI nya rendah. Bila GI rendah, ia mampu kawal paras gula dalam darah, dan memecahkan gula secara perlahan dan melepaskan glukos perlahan-perlahan ke dalam sistem badan kita, sebab tu mereka yang menghidap diabetis di sarankan ambil ESP! 


5) ESP shaklee di perbuat daripada soya BUKAN GMO

Non-GMO atau Bukan GMO bermaksud organisma yang tidak diubah secara genetik, tanpa bahan kimia. Sesuatu tumbuhan bukan GMO akan tumbuh membesar mengikut fitrah semulajadi. Banyak dah makanan atau tumbuhan hari ini adalah GMO, tak bagus, sebab boleh beri kesan jangkamasa panjang terhadap tubuh badan kita. ESP bebas dari risiko ini, inshallah. Anda boleh percaya kerana ia bukan diperbuat dari soya yang GMO. Ingat lagi Dr Zubaidi pernah cakap

"When it comes to soy, don't blame the bean. But blame the process.."





6) ESP shaklee tidak diproses menggunakan alkohol

Sesetengah soya di proses menggunakan alkohol ya. Penting tiada alkohol kerana satu halnya dah tentu dari sudut status halalnya, satu hal yang lain, sekiranya ada alkohol. Kandungan isoflavon di dalam soya akan hilang dan akan jadi beracun! ESP Shaklee tidak diproses menggunakan alkohol sebaliknya hanya menggunakan air bersih demi mengekalkan isoflavonnya 


7) ADA KALSIUM DALAM  PROTEIN ESP!

Ada kajian menunjukkan soya bersifat asid boleh sebab kan kerapuhan tulang, maka unsur kalsium diperlukan bagi meneutralkan semula asid tersebut. Tak banyak pengeluar soya kat luar tambah unsur kalsium ni, tapi shaklee, ada penambahan kalsium sebanyak 500mg dalam setiap canister.


8) LENGKAP DENGAN 9 ASID AMINO PERLU

Protein terdiri daripada 20 jenis asid amino. Setiap satu akan membantu untuk setiap fungsi yang berbeza ikut keperluan tubuh badan kita. Ada yang badan kita boleh hasilkan , ada yang tidak.  Yang badan kita hasilkan adalah asid mino tak perlu,  asid amino perlu kena ambil dari sumber luar. ESP ada semua jenis asid amino perlu tu :)


9) ESP MENGGUNAKAN PROSES PENSIJILAN IPP

Maksud proses pensijilan IPP adalah Identity Preserved Program yang memastikan kacang soya bebas dari perubahan genetik (GMO) dari peringkat benih sampai lah ke peringkat pengeluaran.


10) SELAMAT DAN BERKUALITI

1 hidangan ESP dan sama dah dengan 2 kali ganda protein daging, 4 kali ganda protein telur, 12 kali ganda susu rendah lemak! bebas kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan manusia. 




Nak kan lebih banyak gambar dan nak tahu apa lagi khasiat ESP pada kita, boleh klik sini > Gambar best pasal ESP





Okay lah, kalau nak beli ESP promo dapat diskaun dapat FREE postage dapat FREE shaker, boleh contact saya tapi tawaran hanya sah hingga 31 mac 2016 sahaja ya. 


whatsapp 019.4120.913


atau kalau nak beli sendiri, boleh klik sini > Shopping SENDIRI


Lepas dah beli sendiri, boleh hubungi saya untuk redeem free gift, dan pemulangan semula kos pos RM10.60 ya . Dan saya akan beri konsultasi percuma juga cara minum berkesan mengikut tujuan yang anda target kan


Happy shopping!



Athirah Tieramiessyou
         Your trusted
Shaklee Independant Distributor




1 comment:

Nabila Syifa said...

mmg bagus.sy pon ambik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...