HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Seri Angkasa Revolving Restaurant | Restoran Berputar Menara Alor Setar



Lama dah teringin nak try restoran berputar ni. Alhamdulillah finally!



Lokasi nya adalah tingkat teratas, puncak Menara Alor Setar dan dah tentu lah di Alor Setar Kedah! hehe.. 





Sebenarnya menara ni memainkan fungsi penting untuk telekomunikasi selain daripada salah satu tarikan pelancong. 




Tingginya adalah 94 meter dan dari atas kita boleh nampak pemandangan area alor setar, butterworth, dan sipi sipi thailand pon boleh nampak tau. 

video


      video



video


Video pendek.
Im not sure you all can play it or not. 
Cuba je la dulu k :)



Welcome

Sebelum check in hotel nk singgah makan sini dulu
Menara Alor Staqqqq 
Isnin kan, hari bekerja, tak ramai orang hehe ada satu family je kat side sana.  
what a spectacular view :)
Milo ice with cream. Rasa berdosa balik hotel terus turn on laptop buat aerobic haha :p

Rasa dia, boleh la. Tak banyak pilihan dalam menu restoran ni. usual western food like chicken chop, grill fish lamb semua tu.  Dengan steamboat set.




What I can say, pergi lah untuk try makan sambil 'base' berputar bawak kita keliling menara 360 degree  nikmati pemandangan dari atas. Bab makanan dan servis, agak kurang, toilet tak boleh guna, paip takde air, menu limited. Dan actually restoran seri angkasa ni adik beradik je dengan restoran berputar dekat menara kuala lumpur :)


Dan sewaktu balik, lalu muzium telekom kat tingkat bawah. wah macam mana ibu ayah dulu kala guna kan public fon eh haha 

Ibu pernah cerita dulu public fon, orang luar boleh call situ. Ayah pernah call public fon tempat ibu selalu tunggu bus ngeee jimat duit orang dekat public fon :D











ok bye bye awak
Check in, kali ni stay dekat star city hotel. Hotel Ke 4 kami try di kedah selepas Emerald Puteri,  Park Avanue dan Grand Alora.  Lepas ni p lagi sekali suami kata kita try Regency Hotel pulak

Kriteria hotel yang tiera suka besar dan luas, so mcm suka emerald puteri. Takpe nanti share perbezaan hotel setiap satu ye 
Selagi mana projek suami tiera kat kedah x habis lagi, selagi tu lah kami akan kerap ke kedah haha
sebelum tidur telan 10 biji alfalfa dulu. detox, buang toksin yg masuk dalam bdn melalui udara air dan makanan...  sihatkan badan, cantikkan kulit, buang angin. ALFALFA SHAKLEE AWESOME!

Cuci muka bersih2 dengan Make up remover & foaming cleanser nutriwhite shaklee. 
guna make up remover tu tau walau pon tak apply make up. serius best sel kulit mati habis dia kasi bersih!


view dari hotel

Breakfast
Vitamin 3 warna, wajib ambil hari2.
kuning - bcomplex untuk tenaga, berikan tiera asid folic dan bantu convert makanan kpd tenaga

putih - vitamin c sustained release shaklee yang melepaskan vit c secara berperingkat. kulit jd sihat dan cantik serta memperkukuhkan daya tahan dalam badan kita. tingkatkan imunisasi

hijau - multivitamin, vitalea. vitamin yang berusia 100 tahun, merupakan multivitamin pertama di dunia di cipta oleh dr. forrest c shaklee. sumber zat besi dan mineral penting terbaik. 






So okay lah itu saja perkongsian saya buat masa ni..  Petang ni tiera akan ke Sunway untuk majlis konvokesyen, University Of Shaklee. Tiera dan kakak tiera lulus exam TTT yeayy alhamdulillah.. 


Mungkin ada yg terlepas info tentang TTT.

"Ia adalah salah satu usaha $haklee untuk melahirkan ramai 

mini nutritionist di kalangan distributor $haklee itu sendiri.. 

$haklee sgt2 menitikberatkan kualiti bukan dari segi produk 

sahaja ye tetapi juga dari segi pengetahuan para 

agen/pengedar2nya.



Melalui TTT kami seolah seolah melalui proses 



pembelajaran seperti seorang pelajar biologi. Segala sistem 


dalam tubuh kita.. sistem pernafasan, 

penghadaman pertahanan dan macam2 lagi. Penyakit2 

popular yang selalu di hidapi masyarakat kita..semua kami 

pelajari..apa punca.. apa yg kita ter kurang ambil dalam 

pemakanan seharian kita sehingga penyakit tersebut boleh 

menyerang kita atau mungkin kita terr lebih makan makanan

 kurang sihat seperti makanan yang di proses, fast food etc 

dan bagaimana makanan tambahan boleh membantu kita 

dalam melawan penyakit tersebut..


Dah belajar. Dah faham. Kemudian perlu menduduki 

peperiksaan sebagai bukti kami benar2 tahu dan faham.. tak 

cukup dengan ujian 100 soalan.. kami juga perlu lulus ujian 

oral iaitu presentation mengikut topik yang kami dapat (topik 

kami dapat melalui undian so nasib la dapat topik / produk 

apa).


Kami di ajar bagaimana bercakap seperti seorang pakar 

nutrisi di samping menggunakan ilmu yang dah kita belajar 

dan fahami sepanjang TTT. Ye Serba serbi Kami di ajar.


Seronok bukan? Terima kasih Shaklee atas peluang ini. "








Till then, good bye!

Athirah Tieramiessyou
Founder of SPARKLE &  Dear HealtH I Heart You

2 comments:

Khu Yusof said...

Nak Tanya mahal tak?

I 'm T i e r a said...

tak mahal. harga standard je.. rm15 - rm20 mcm tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...