HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Kesilapan2 dalam "Istanbul Aku Datang"

Assalamualaikum


Saya kat rumah. Study week. Balik kejap.Tenangkan hati, relax kan minda sat. Petang ni balik Shah Alam semula, yes prepare la untuk exam.


Memang,memang saya balik tak bawa any books pun.Makanya, tak study, ada masa la nak tengok cerita favourite Istanbul Aku Datang ni wuhuu! lebih 5 kali dah ulang-ulang tengok. Serious tak jemu. Awesome punya cerita serious weh! Ok sebab terlalu banyak kali tengok la, dapat kesan part-part yang macam silap sikit ni.


Alaaa bukan lah nak kata sebab kesilapan kecik mcm ni terus cerita ni jadi tak awesome dok aih bukan camtu. Cuma kesilapan/kecuaian ni saya rasa kelakar and tergelak..especially tang i-phone  slide to unlock tu hehehe..


Saya suka tgk semua baju2 yg dorg pakai. semua saya perhati termasuk la glove yg tomok pakai. cool gila weh boleh keluarkan jari kalau nak, kalau tak nak sarung je balik tu, comel sgt2. tu nampak tak yg terlipat keluar tu..? 
tak sampai berapa saat tomok jalan, then dia pusing nk panggil lisa, reminding her "jgn lupa cari rumah!" eh glove dah sarung dah? copek benor hee.. I know yg scene td dah "cut!" and yang ni shot baru, tomok terlupa lettew yg td dia x sarung mende tu ngee :D

Aiskrim yang ada atas kepala lisa aiskrim vanila mungkin. putih je kan kan....


dengan tidak semena-mena aiskrim putih menjadi kuning alohhh...
Maybe depa p ganti dengan telur . telur kuning pulak tu...anyaknyer err3
Towel kecik yang beto nak buh kat kepala lisa tu kaler bilu caer maaaa...
eh sulah tukar kaler maaa...?
Masa ni beto punya dialog "so, mcmn, masih benci dgn istanbul?"  berkata beto sambil membuka jaket yang dipakainya... :D
Dan beto berkata demikian dlm keadaan dia tgh gigit ujung cone asikrim tu! hebak! I pernah buat n patah cone tu kiki

Lisa jwb call tomok.. haaa lisa pakai i-phone....

Malangnya, tak dapat nk sembunyikan bahawa sesungguhnya takde sape2 pun call lisa.. tu tgk tu, "Slide tu unlock" tu appear kat i-phone..hehehe



tu je la. hehe....bukti saya dah tengok cerita ni berkali-kali. (teethy smile) 




ok done with that. nak kasi tau part-part yang saya suuuuuka pulak! suke3..beto khusyairy @ harris cool, gentleman dewh! huhu suka gilaaaa kottt. Watak dia I mean :p



"bro..aku tahu kau tgh marah tapi tolong, jgn biadap. boleh tak? ni gilfriend kau ni respect sikit.. " 

beto datang dan tarik lisa...nak p cuci rambut lisa..
Perempuan kalau tgh sedih memang tak la dia bangun sendiri..kene ade org tarikkk hahahaha :p:p
 tp yg blm kawen jgn buat ok 

Lisa : Ok ke tu nampak mcm teruk je lebam tu..
Beto : ni? takde lah.nampak je mcm teruk ni tp tak sakit punnn
hahahahaha itu cool ok hak3
nak ambik buah, ter..serentak plk kan....
xpe dian tu harris amikkan hew hew hew
tak payah nk tggu dian ckp "awak..saya sejuk" dia da lucut jaket dia bg dian dah...oh harris :p
harris kejar dian! 
tolonglah dian, jgn pergi.... hihihi

Ok lah bye. Yelah cerita IAD mmg best.. tapi jangan praktikkan pulak ye lifestyle gitu..biasa berpeluk semua tu... Ingat, selagi belum kahwin, ada batas yang kita perlu jaga.. mmg selagi belum kahwin alahai kuatnya ujian...  saya faham, kadang kuat, kadang goyang. Sama-sama doa moga di beri kekuatan dan mari berusaha untuk menghindarinya. bye.


P/s : sebenarnya ada benda lain nak cakap hehe..tp biasalah ada gangguan2 time menulis jd nanti lah tambah balik ape nk ckp pasal cerita ni. adios 

8 comments:

najmi said...

waaa..tuan director sulk maliii..haha

Muhammad Aiman said...

thumbs up

S a y a T i e r a said...

Najmi : heh3...awak, awak jgn ckp mcm saya ni penagih dadah boleh x?azad tu dah lama saya kenal.(tibe2 kann..) hahaha...

Aiman : tenks lahai haha

~si bungabunga~ said...

haha..mmg penganalisis filem tol...kikiki~ ^_^

S a y a T i e r a said...

dah aku tgk lebih 5 kali kott hak3.. :p now dok tgk ulang2 cerita brave lak..aku ni kalo suke,kne tgk ulang2 sammpaii bosan hihi

~si bungabunga~ said...

haha...tape la tiera...as long as u hepppii.. ^_~

NANA said...

wah pemerhati yg hebat..la kamu ni Tiera :)

sy pun suka sgt tgk cite ni.

cuma rase part Dian tgh tunggu utk study kt Istanbul terlalu lama.
x macam 2 minggu pun..dok rumah beto.

S a y a T i e r a said...

hehe sy kalau tgk mmg perhati satu2 especially tang baju lisa pakai hehe.sbb ctk2 kan, lg rase nk tgk.

part yg 2 mggu tu je tra tak ter pk plk hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...