HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

pengalaman : kebun durian

assalamualaikum.

minggu lepas saya blk melaka. kawan sekolah menengah saya kahwin, hanis. makanya dua hari (sabtu,ahad) buku tak berusik.exam nk dekat, buku bawa pulang tp tada baca juga aiyoo..

okay2 that is not what I want to stoly-moly la dely (nama manje diary haha).Yang saya nk ckp is pengalaman saya pergi kebun arwah atok saya.

yes,kebun durian.saya ni takde la minat durian sgt, tp family saya, mashaallah, suka sangat buah-kulit-tajam2 ni. jadi pg sabtu sy dengar abg saya (abg boy) panggil aiman, asking him to follow him la p kebun sana cari durian. Saya rase excited plk nk tahu mcmn diorang cari durian, kawasan kebun tu besar mana etc. oh gembira tak terkira bila saya pon mampu cari durian berkulit hijau dlm semak2 berwarna hijau. ngee tajam jgk mata bah kan ? :p

yeah a durian found!
The smell is strong u know. Tp I xsuke :-/
jumpe duren2 lagi!
hasil pencarian
eh eh ade fokok chemfedak  jgk laa
ketemuan lagi! hehe
byk tu je ke rupenye? hahaha
hihi season dah nk hbs kot 

cubaan mengambil gambar ala2 DSLR tp menggunakan iphone je. jadi dop belakang  npk hazy kabur2? hehe *baru tahu guna camne =.='
itu ada..1,2,3 pokok duren2.blh la dr td xde ye dop? hihi.ok masa utk pulang. bye2 kebungg

dan utk dikongsi, inilah nur hanis bt qamaruddin. selamat pengantin baru nis ..


p/s: saya blh mkn durian kalau letak dlm peti sejuk.sedap la bila sejuk2 :)

2 comments:

Muhammad Aiman said...

3 biji je durian kita jumpa kan hahahaha

S a y a T i e r a said...

tau xpe. punya excited bila jumpe rase mcm dah byk rupe 3 bj je keh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...