HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

UiTM Mock Trial The Musical was super duper awesome!!!!!

Tittle : Di Belakang Jalan Lurus
Venue : Dewan Agong Tuanku Canselor Uitm Shah Alam (DATC)
Date : 25 november 2011
Time : 8.00 pm

the ticket
Remember hari tu saya buat post pasal mock trial UM? Hari ni dgn bangganya im going to tulis ttg mock trial U saya sendiri okes, UiTM bah! yeehaaa...

Sebelum tu nk gtau yg gambar2 yg bakal I post cni bukan dr camera I. I took 'em from album org kt fb, maaf buat tuan2 empunya gambar,saya ambil gambar koleksi anda utk dikongsi bersama *yela yela,kalo marah lagi geram gtau la, saya delete,sob sob sob*

Tapi videos semua dr phone saya sendiri..My apology video byk corrupted.sedihnya byk scene rosak xleh bukak..I xtau la wat happen dgn i-phone gedik ni.time ni la nak buat hal. haish! So just hayati beberapa scene menggunakan deria telinga ok!

Entry ni special utk mereka yg xdpt pergi tp naaak sgt tgk...--->>> hanem, ieka, fazilah n my boyfie najmi sbb ade test. ee rugi tau!

Synopsis : Perbicaraan dalam mahkamah terhadap seorg isteri Nurkasih Bt Kasihan yg dituduh membunuh suaminya sendiri. y lah die yg disyaki? sbb dia org terakhir yg bersama sang suami, amir.Amir ni bisexual, ade pompuan simpanan yg merangkap secretary@seksitary juga merupakan bff si isteri amir, Latifah Londang namanya dan ade juga memiliki teman istimewa sejenis aka gay lover tuh, c Jacob white putih melepak, oh munchy hup seng! haha . So basically antara 3 org ni lah audience akn tertanye2 sape pembunuh sebenarnya?

watak pemecah perut yang mane pada saya plg utama ibarat roti pizza dgn topping yg penuh cheese dan pepperoni adalah aminu razif, merangkap tuan hakim iaitu Tuan Hakim Datuk Memper Hoh.die lawak doh!


diiringi dgn penambah perisa utk menambah kelazatan pizza seperti tabasco,white pepper, cheese powder n chili sauce:

 3 org DPP (pendakwaraya) 

1) Hajah Dayah Merbahayah
2) Siti Saka Sakaratulmaut
3) As-sayed tukiman membuta tuli


dan 3 org peguambela
1) Cranberry
2) Hang tuah la hang tau tak
3) xtau dgr name ape tp beliau adalah my fren taskin, dgn appearance sbg ibu mengandung *tomei3*

saksi2
Inspector Sasha Kelabu garang yg nk marah jew..
Dr Alisyia kekunci (forensik) yg leh tahan gatal+miangnya haha
Datin seri paduka jamilah jamil j'j.j yg giler hot mcm siti nurhaliza,sgt comel bila merajuk
jacob putih dimuka tp tdk dileher dan tgn bergaya lagi segak dan berlagak
latifah londang si sexytary yg sgt jahat merampas kongsi amir dgn bff sndr.

dua org interpreter berambut merah dan biru,
polis mahkamah bangunnnn dan dua org polis yg mengiringi supek
oh ye tak lupe my kawan raja yasmin sbg choreographer utk tarian2 selingan yg sgt cantik... 

ok ckp banyak pon tak guna, jom tgk few video yg i sempat record. eh bukan tgk tp dengar.sorry the video i record tak cantek.. :'(

video
ini pembukaan. si isteri, kaseh sdg prepare candle lite dinner to celebrate anniversary perkahwinan mereka. si suami pulang dan marah2.lakonan di iringi dgn nyanyian lagu 'selamat ulang tahun' life IMRAN AJMAIN ok jgn jeles!! *kami jakun jap*


video

selepas si isteri ni dimarahi dan ditolak smpai terjatuh..menangish dia..dan die ckp "jaga kau amir" ha..tu pasai la kami pikiaq dia yg bunuh *walaupon dah tau dah ini trick ni nk bg org suspek kaseh yg bunuh* video ni adalah nyanyian 3 org yg i kurang pasti penyanyi die sape selain my fren fatma hamdan.lagu 3suara beribu sesalan.leh tahan sedap suara mereka rase stobewi celup cokelat nyam3.. p/s : fatma, ko dlm kelas mcm katun/komik,kelakar2 jovial gitu..aku xsangka mlm tu ko mcm penyanyi fofular kat AIM kelass kau jah!!


video
perbicaraan is about to start. masuk la encik hakim kita dan membuat pengumuman sila alihkan kereta anda kamu telah menghalang kereta kancil saya. kahkahkahkah sumpah lawak!!!

video
saksi aliyia kekunci di cross examine oleh hang tuah-la-hang-tau-tak..di dapati sebotol air mani adalah penting utk sisatan ini dan mangsa mati bkn sebab dibunuh tp mgkn sbb penyakit jantung yg di hidapai 4 bulan yg lalu.ops sorry, 4 purnama ok bkn bulan.kata hang tuah,kne la gna melayu klasik hahaha..yg kelaka lam video ni ape tau, hakim cakp 'kamu bole duduk.." c hang tuah dok berpuitis lak dgn adinda alisyia ni..hahaha

video
ini saksi pembelaan Datin seri paduka Jamilah Bt Jamil J'J.J (sebut cmni J apostrophe J dot J)...die masok dan keluar mahkamah dgn iringin lagu madagscar awimbawet3..haha cooomeLLL....

video
datin j sdg membangga diri ttg latarbelakang pengajian beliau..statement best kt cni " saya x tahu kenapa saye x dpt muat band 4 xdpt msk Law uitm tp dpt pegi london.." hahahaha

video

ok ini memang lucu. datin J nyani lagu trauma elite...sume bacteria dlm telinga saya mati sbb dgr suara die hahahaha :p ...hah knpe saksi nyanyi tibe2? yalah kata musical mestilah kne nyanyi!!!

video

ini cik taskin kita yg mengandung tu tgh excited..almaklumlah deliver baby dlm court hahaha...part best dalam video ni pulak adalah time die bilang kat tuan hakim "saya da beranak badan rasa riingannn..." haha..hakim jwb "saaaangat ringan saya dpt melihatnya..." haha perli kasar! n one more thing mami (lecturer kami) ade tau tgk mock trial ni..dats y la..dgr tak taskin ckp time nk address diri die mami,die ckp "mami no offense.." hahaha..


video
si tukiman tido..hakim cakap "mmg pon makeramah (mahkamah) saya ini tempat tido kan!!

video
 hakim nak bagi judgment dah..sempat lagi update twitter n fb haha..hakim said saya pon xtahu sape pembunuhnya....kat cni hakim nyanyi dgn sumbang lagu justin bieberrr..hahaha

video
segalanya ter-revealed sudah..jacob rupanya yg bunuh..die marah sbb amir nk break-up dgn die memandangkan kaseh si isteri dah mengandung..

video
 scene ni sentap dewh! hehe..jacob g kubur amir kesedihan bangat beliau rindukan amir...n tibe2 amir muncul..hantu die la tu..n n n n...imran ajmain muncul lagi..nyanyi lagu seribu tahun..yg jadi polis td pon nyanyi gak..aww dpt berduet dgn imran tu syokk la....

video
penutup mock trial kita ade dr.fazley u all...yeahhooo...jelesss x? beliau nyanyi lagu bila april..oh jatuh cinta..dgn suara die lah bkn dgn fazley :p * oh lupe nk ckp kat cni ade suara cik saka kita..fazley bg mike kat die kejap..dgr la..sedap wa ckp sama lu...*


baik la akhir sekali saya nak share gambar..saya malas la plk nk cari banyak2, mane yg saye jumpa org dok tag tag mereka2 ni kua kt home, yg tu la saya amik..thanks tau pada tuan2 punya gambar.again kalau xsuke or rase saya telah mencabuli hak privasi anda n anda..gtau la saya ek..huhu

hakim bersama dua interpreternya

jacob

see the perut of ibu mengandung anak ke 9 hahaha

tu hakim,cik saka n hajah merbahayah.tak kejumpaan pulak pic hajah ni punye bibir..besar u all dorg conteng bibir die gebu gitew

Dr alisyia kunci bkn alicia key tau haha

tu kaseh yg pakai bj pengantin yela kata meroyan laki mati.then yg pkai dress putih biru tu yasmin tgh nk menari :)

imran ajmain

nak beranak! haha

ni datin J'J.J yg howt..

cik CT saka yg sedap bangat suara nya n suke ngilai.sungguh mempertakutkan diri saya




die ni pon lawak doh. suke part die kire step siji loro telo...haha

hang tuah santa clause.ok i xkenal sape junior la kot..tambah dgn misai jambang bagai lagi la ssh nk cam muka huhu

okay la..sekian saja catatan saya ttg mock trial uitm yg tersangat la hebat.bangga dgn mereka2 ni..ape lebihnya mock trial kita dgn UM? banyak kot hehe sorry UM..awak punye tetap best spt yg saya ckp tempoh hari kt entry tu..cuma mungkin UiTM punye ni I leh npk lebihnya ape tau, its bukan sekadar lawak n nyanyian yg menghiburkan (highlited : tanpa unsur lucah yg keterlaluan huhu sume lapisan umur leh tgk), tp intellectuality tu ade..for example dorg ckp pasal mala fide kot, prima facie dan sbgnya..saya xberape ingat exactly la tp perasan la jgk ade dorg selitkan sikit2 term2 yg memang kita guna dalam mahkamah..especially time taskin ckp 'saya pon pergi bengkel hari tu..' br saya perasan ape yg diseltkan sblm tu..kwn saya yg dtg tgk,yg bkn student law,tanya me ape tu all those thing.see sedikit sbyk non law student dpt knowledge ttg law & proceeding.. ^_^  ***ade yg claim ckp UiTM byk tiru UM..ehm mgkn ade la sedikit persamaan, tp rasanya perbezaan laaagi byk dr persamaan kan? xpe UiTM baru lagi buat mock trial ni..sy ttp kata best. UM pon best juga,legend kott :)

again, tahniah korang yg menjayakan mock trial ni..i rase sungguh bangga3!!! 9 bintang out of 10!!! p/s: 1 bintang tolak utk sound system hehehe

YOU

Assalamualaikum (maria elena sound version)

Semalam, fikiran saya betul-betul serabut. Semuanya bermula dr pembatalan rancangan kami utk ke melaka for the purpose of our project paper, interviewing the majistret.

Dan ditambah lagi dgn kerja2 projek paper dan test yg sgt banyak.Paling merunsingkan is my prestasi in studies nih.I always put the highest target setiap semesta but it always goes wrong at the end. i dont know why.:'(  *sape x teringin nk dpt dekan?mesti sume naak..

Dan semalam juga my friend sorg ni burst into tears.She text-ed me mmg at the right time, i mean the time where me myself tgh sedih dan risau about my studies. I said 'the right time' sebab of course la i can really understand how bad is her feeling, yela i pon tgh sedih benda same bah!

sebab tgh sedih tu lah, saya decided to ajak dia keluar..tak la jauh mana pon, KFC seksyen 7..huhu..since we are not sebilik kan, saya rase its good for us to makan-makan her fav KFC sambil story-telling-exchanging..

yes,its a bit lega..spending time with my bestfriend ni and bercerita sampai habis stock ceritaS lam kepala.Memang dari dulu lagi,kami berkawan sejak asasi up until today..inilah kami.potpet3 hehehe....

dan yg sebenarnya...sampai hari ini bukan mudah utk saya terima hakikat bahawa saya tidak lagi akan ke class bersama beliau.not anymore, attending a same lecture, doing a same tutorial, no, tak lagi begitu..degree telah memisahkan zaman asasi kami..

terus terang,dia adalah kawan yg paling selesa utk saya jadi diri sendiri..dengan itu, secara jujurnya saya nak katakan bahawasanya lagu ini mengingatkan saya tentang dia...

video

You were there to light my day
You were there to guide me through
From my days down and on
I'll never stop thinking of you
(1) How can i forget all that
When you're the one who make me smile
You'll always be a part of me
How i wish you were still mine

(2) "Never will forget the day
How we've met and came this far"

We all know we got this feeling
But somehow it has to end up here
I know its me who said goodbye

And that's the hardest thing to do
Cause you mean so much to me
And guide the truth from me to you


(3) For all the things i've done and said
For all the hurt that i've caused you
I hope you will forgive me
Cause that wasn't what i meant to do

(1) Her comic & kartun attitude.yes kelakar sometimes.
(2) Refering to the first day i met her on the registration day at the bilik pendaftaran pelajar baru,Uitm Merbuk until today.
(3) I hurt and made her cry starting on part 2 of asasi. I always let her go back from the class alone while me going to the foodcourt and enjoy eating mee goreng with a 'newer fren' huhu...

i am so sorry...for i cant be good to you..

To YOU whom i storied about here, dont be sad...i believe that u can end this final challenging semesta with an excellent pointer..Usaha,Doa & Tawakal. Help,is from Allah. So dont lose hope when you are in need..have faith in him. Me also will do so Insyaallah. Allah loves his believers. Allah's announcement that believers will always be victorious is a great blessing and promise.Believe.

saya akan ke Jakarta disember ini..yayy..psst,nk ikot x?

assalamualaikum...

my flight ticket reservation
:)
yes yes,i akan ke Indonesia pak, for 5 days

with my along, abg zul (her husband), her 2 kids
dan juga adik saya aimi amirah..

Kami akan bermalam di Aston Marina Hotel, Mangga dua...

 nampak mcm best je kan.*xsabar*

yayy ade swimming pool..nk bwk swimming suit sekali la mcm ni!
our plan nak pergi Anchol n shopping2 kat mangga dua.homai tak sabar sgt hehe...hmm kalau last time saya g kemboja, kene gune US$ nk beli barang..so agak xbest.tp g indon,gune rupiah,rm300 dah leh dapat 1 juta tuuu...masyukkk........
apepon, sblm tiba tarikh 9 disember..saya ade baaaaaanyak sgtt test,paper ape..association, intelectual property, international law and family law. huk3..

ok2 saye tau kene stop n study. till then. tata!


p/s: saya bakal ponteng class selama 3 hari, jumaat, isnin n selasa :( sayang jgk tp saya lupe yg bln 12 blm cuti sem lg..sume gara2 cuti 4bulan hari tuh.wawaaaa....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...