HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

kisah si tiera di hempap sliding gate huhu

Hai diary.semalam, khamis 18 ogos 2011..saya di timpa kemalangan sobs..around 9 am saya bersiap utk berjalan pergi ke sebuah kedai tdk berjauhan dr rumah saya. kedai ape? kedai ayam..nk beli ayam la ibu mtk tlg.time tu sape je ade kt umah.ayah kt opis,adik2 kt sekola,aisya pon g keje..jadi saya la kene gi..jalan kaki..(kt umah ade moto n keta,malang sekali dua2 saya tak berani nk bwk.gipun lum ade lesen kui3..)

rumah saya ade 2 pintu pagar.depan n belakang. dua2 boleh lalu. tp saya prefer lalu belakang..sbb saya tak suke bila berjalan saya npk org n org npk saya..tak suke tak suke..saya suka sorg2..

terus & terang mmg saya pergi dgn hati yg berat dan sedikit merungut..huhu..bukan ape,saya tak suke abg kt kdai ayam tu.dia gatal huhu..saya tak kesah la ibu saya suh jalan kaki g kedai jauh mane sekalipon,asalkan bukan kdai ayam.sbb i dun like that pervert abg..tp tulah..bila dlm hati ni merungut, nah amik allah bagi balasan cash. tak ikhlas lg nak tlg ibu kan..huk huk huk *ampunkan saya ibu..* 

gate umah saya gate yg sliding.material die besi padu tau.gate lame ni, dulu2 punye kan.die punye berat masyaallah..sumpah saya tak larat. saya sepatotnya tolak gate tu luas2, tp tak.saya tolak cikett je..

tak tahu nk cerita mcmn, saya hanya mampu tunjukkan gambar...ce tengok ce tengok...

this is the gate,belah belakang
ini la keadaan mcmn gate tu jatuh semasa saya baaru je keluar.,saye tak sempat lari coz x pasan la,die jatuh slow motion bah 
lakonan semula encik lidi..hehe .begini la keadaan saya ketika dihempap gate ni. i was shouting for help mcm org gila ..tp ternyata rumah2 di taman saye adelah rumah kebal +kalis suara belaka hahaha
gate sebelum di tolak/buka

npk tak die da terkeluar.dah xde part yg leh stop the gate dr terjatuh
kskhs
so moral of the story..sentiasa la buat ape-ape kerja dgn senang hati dan sentiasa berhati-hati.saya ttp bersyukur dgn ape yg jadi sbb 1,alhamdulillah just bengkak n tisu koyak.2, mane tahu ini kaffarah dosa..sbb kemalangan ni, satu dosa saya terhapus.kan3.

ok lah.kita dah kat penghujung ramadhan da ni..mari kita same2 maximize the last ten days! :)

9 comments:

Anonymous said...

aiyaiyai!!!...sian kwn ak neh..hee~ x pe la..moga cepat sembuh ye.. ~__^ wink3..<3 ~si bunga bunga~

najmi said...

masyallah...besar tue...2 la..kne salu ati2 pasni k..cpt smbuh taw..da nk raya da nie..=)

Tiera said...

masheh dayah, masheh nami..huhu

Anonymous said...

aimi : weyh just waiting 4 d new gate yow !! hahahahaha :D

keyra said...

kalo ada aimi tentu awak selamat ~ hihi

Tiera said...

hahahahahaha yela kan kira, die kan gorgon! hik3..

~Queen Q~ said...

kasut raya pass kat q taw!

Tiera said...

wawaaaa...que..tamau...

zaujah of dzuha said...

Itulah lain kali ikhlaskan hati hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...