HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Review THE WALKING BEAUTY PROJECT

Assalamualaikum dan hai!




Sebenarnya semalam, tiera dapat call dari someone tanya sesuatu berkaitan The Walking Beauty Project. Bila di tanya mana dapat phone number tiera, katanya ' google '. 


Sebab ramai macam tertanya-tanya lagi apa benda la The Walking Beauty ni atau short form nya TWB. 



Maka tiera rasa, better buat review la. ha senang, nak tahu tengok review. 







Basically ia merupakan satu projek yang di reka khas untuk golongan wanita yang mahu menjaga kecantikan, luar dalam mengikut syariat dan pada masa yang sama, khas buat mereka yang ingin menjana pendapatan yang banyak dengan cara yang sangat seronok, mudah, simple je, dan tak membosankan. 




Its a spa project! Ya projek untuk memiliki sebuah spa atas nama sendiri. Sounds crazy right? haha like, biar betul, ingat senang-senang ke nak ada spa sendiri. 





Yes! pada awalnya tiera sendiri rasa mcm impossible dan faham faham la apa yang ada dalam fikiran tiera hehe.  Mustahil mustahil..





- Modal mesti besar ni
- Eh nak kena daftar nama syarikat, nak kena ada kedai, eh segala perkakas spa lagi, mana nak cari mek!
- Semua orang perempuan mmg la suka cantik, sure ramai suka datang spa. Tapi spa kita sendiri, mcmn? ada ke org nak datang?




Macam-macam lagi lah yang tiera fikir! Tapi hati tak senang, macam nak dapatkan jugak penjelasan dari pengasas projek ni sendiri, Ainul Shahrazad nama nya. hihi. Kenal tak? Masa tiera berjumpa dengan beliau, project ni macam baru sangat-sangat dan tak ramai lagi join. 





Bila tiera baca ni, tiera macam terdetik, best gila kot spa. Tak fikir customer lagi tau, fikir diri sendiri dulu haha. Lumrah kot orang perempuan, dengar spa, terbayang ketenangan, dan semua yang cantik-cantik je. Dan wangi-wangi hehe




Dan entah macamana, tiera terus setuju nak sertai. Walau hati masih 50-50 boleh ke, ok ke. Di takdirkan rezeki tiera, ada seseorang ni tak dapat attend kelas spa yang beliau book di satu tempat ni, beliau mintak tiera gantikan.. Mahal kelasnya, tapi tu lah, rezeki.. dapat FREE..




Guess what, kelas tu betul-betul bukak mata tiera. Dalam kelas tu selain sesi buat rawatan kecantikan, ada penerangan apa langkah-langkah yang perlu kita ambil untuk mendapatkan kursus penuh latihan dalam membuka spa kita sendiri. 


Mahal okay.. Kurang-kurang RM3000-RM5000 mesti ada in hand. Kursus 6 bulan, praktikal dekat spa orang lain, SKM tahap 3 dan mcm2 lagi lah!

muka happy dapat kelas free haha :p


Habis je kelas, tiera rasa lega sangat.. lega sebab.. pilihan tiera untuk sertai The Walking Beauty Project adalah T.E.P.A.T !! 


Alhamdulillah syukur! Sekarang tiera dah hampir 5 bulan sertai projek ni.. apa yang boleh tiera beritahu anda untuk review ni.. 



- projek ni modal nya rendah kalau nak compare dengan keuntungan yang bakal kita dapat. 

- masa tiera join, hanya ada satu pilihan iaitu pakej RM750. Sekarang? banyak dah pakej nya. Yang menarik nya setiap bulan akan ada promosi. Jadi semua orang macam tertunggu-tunggu tau, apa la agaknya promosi bulan ni.. 

- Bulan ni ada pakej smart student , boleh di miliki oleh mereka yang masih belajar serendah RM350, Pakej Pengantin (tiera tak ambil lagi) dan Pakej Full RM750. Imagine korang, RM1000 tak sampai, barang / produk spa kita dapat, ilmu dan training percuma, memang tersangat lah best. 

-  Bulan lepas promosi RM450 dan ada promo utk trip ke Melbourne, Australia.. Inshallah tahun depan semua team TWB dapat pergi sama-sama. Bertuahnya :)


- Kalau kelas spa kat luar, balik dari kelas, ha pandai-pandai la korang nak buat macamana kan. TWB? Tak.. kami sentiasa dalam kumpulan sokongan walau kami masing2 memiliki spa sendiri setiap sorang. best kan? bergaul dengan orang lain, kenal ramai orang, ada family yang besar.. You never walk alone! 


Dan jangan terkejut, projek ni dapat perhatian dari pihak Berita Harian bahagian education.  Memandangkan boleh tahan ramai pelajar jugak yang join this projek, lagi la dapat perhatian kan.. 



Boleh tengok gambar sesi interview berita harian kat sini ya > Newspaper BH




Hmm apa lagi nak di riew kan? hehe. Tiera kesuntukan masa. ada masa tiera sambung, kejap lagi tiera nak printscreen pulak semua anak-anak didik tiera punya whatsapp macamana mereka excited dengan income yang mereka dapat.. Tiera dah janji dengan kawan-kawan nak share kat fb, nanti korang tengok fb tiera la k? 


Ok itu saja buat masa ni. 
sekian, 
review the walking beauty project. 

Harap membantu anda yang sedang tertanya-tanya tentang TWB ni ya! 



Athirah Tieramiessyou, 
Ahli The Walking Beauty,
Pemilik Home Spa Tieramiessyou Beauty House,
Yang kini merupakan 

Pemimpin dan Mentor Gang Jutawan Spa =)


019-4120913

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...