HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Saat Magikal Bersama .*+. Lipice .+*.

Saya budak selekeh. Betul tak tipu. Tapi itu masa saya di tingkatan 1 hingga tingkatan 5 la. *teethy smile*  Saya juga seorang yang tiada keyakinan diri langsung. Saya takut untuk mencuba sesuatu yang baru. Hmm..seorang pemalu yang tak bertempat, pun saya juga.*sigh* Tapi perantauan saya ke Sabah bersama .*+.lipice.+*. selama empat bulan telah merubah segalanya. Semuanya gara-gara saya terpaksa menemani along saya ke sabah untuk urusan kerja beliau, maklumlah saya baru habis SPM, dari menganggur di rumah kan lebih baik merantau...

Di sabah, saya bekerja sebagai tele-marketer di sebuah kolej di tengah bandar Kota Kinabalu,KK. Tugas saya induce student untuk masuk belajar di kolej tu. Hmm..making telephone calls, doing career talk dan helo, if u were me, what would u feel? Dengan penampilan yang ala kadar, selekeh dan muka kusam? yakin kah? confident kah?oh tidak, tidak .tidak. Saya tak confident langsung! Sehinggalah saya bertemu sang .*+.lipice.+*. di sebuah farmasi di centre point. Kerana cemburukan kecomelan seorang model lipice di iklan kaca tv, gigih saya mencari si kecil yang magic ni. Saya nak jugak. hahaha. Baiklah, mari kita sapukan pada bibir. *confetti and flower petals raining down whoaa...ahak!* yes,its magic! Saya rasa fresh. Senyuman saya nampak segar. Tak mandi pun orang akan anggap saya dah mandi, hehehe. Hey..tapi saya mandi lah pergi kerja! :p

Semenjak dari itu saya mula berani melakukan perubahan pada penampilan,cara saya berpakaian. Saya berani sebab bila saya sapu .*+.lipice.+*. pada bibir, saya rasa segar dan yakin and im telling myself, yes u are cute tiera, just like the model yang i saw hari tuh. hik3 okayy saya tahu saya perasan puji diri sendiri tapi sebenarnya ini motivasi untuk diri sendiri, tak gitu? wahh!!

"Dan selama empat bulan di sana, .*+.lipice.+*. lah  teman setia saya, kemana saja kecuali waktu tidur ngee :)"


Balik dari sabah, perjalanan saya sebagai seorang pelajar di teruskan. Hai semua, saya pelajar yang mengambil jurusan asasi undang-undang.peace (^-^)v...Tapi saya selalu lambat ke kelas. aiyoo... *knocking my head* Satu hari tu, saya ada presentation. okay again im late! tergesa-gesa saya mandi dan bersiap. Nak pakai foundation, eye liner, memang tak sempat la.. *kata nak buat presentation kan, mestilah pakai eyeliner bagai* hehehe. Tapi dah lambat, say bye-bye sajalah.. tapi tapi tapi...saya sempat capai .*+.lipice.+*. kesayangan. uish,mana boleh tak bawa! Saya sampai ke kelas dengan muka tidak berbedak, mesti orang ingat saya tak mandi.oh tidaaaaak...jadi apa lagi, saya keluarkan si comel saya ni.. .*+.lipice.+*. !! Sapu je kat bibir dan yeah, im ready to do my presentation.yeahhoo..mestilah yakin babe sebab muka nampak fresh bila warna bibir bertukar menjadi merah jambu! whee..hailah my little  .*+.lipice.+*. you are my rescuer lah!


"Things come and go. Setahun setengah saya berlalu, masa untuk saya ucapkan selamat tinggal zaman asasi dan welcome ijazah undang-undang! .*+.lipice.+*.  masih kekal di sisi :) "



Alam degree, saya sedikit rasa rendah diri..percaya cakap saya, pelajar undang-undang semuanya hebat belaka tak kira lah dari segi performance & participation dalam class, atau cara berpakaian. uhh..gerunn.. :p tapi, hey relax lah.saya kan ada .*+.lipice.+*. hehehe..saya tahu kuasa magik si kecil ni..dengan bantuannya, saya tak perlu risau. Walaupun dalam bag saya sekarang si comel ni (lipice) dah ada kawan baru seperti eyeliner,mascara dan lipstick, tapi priority tetap pergi ke .*+.lipice.+*. sebab saya boleh menggunakannya tanpa melihat cermin mahupun mengambil masa yang lama. Magik kan si kecik ni? hebat! sayang sangat!


"Sekarang saya sudah di tahun akhir pengajian..semoga impian saya tercapai dan saya tetap akan simpan kenangan-kenangan saya bersama rakan-rakan dan saat magikal saya bersama .*+.lipice.+*. yang comel"



Saya ketika di tingkatan 3.haha
saya yang meningkat dewasa.saya hanya menggunakan lip ice sheer colour :)
fuh,penyelamat bila datang kelas lambat.heee..
bila nak cepat, teka mane yang akan saya capai dulu?
yes correct, tentulah .*+.lipice.+*. !!!
masuk je poket jeans bila nak cepat.siap utk pergi ke mana saja :)
psstt..i wanna tell u a secret..i went to "No wine & cheese party" only wearing my magic lipice and eyeliner. ok
ignore my oily face :p

15 comments:

.MiN. said...

Lipice sheer colour Mentholatum!!- I'm using this and its great! everywhere go...must bring along^_^

::Tiera:: said...

kann..its a must kot..penyelamat muka kusam hee~

~si bungabunga~ said...

hahaha..yups..it's so true...i still remember long time ago..u had asked me one question.."kalu nk g claz in case la br bgn tido, wat is da make up dat u'll use? whether eyeliner, compact powder, or lipice ...n ur answer is..LIPICE!!..

cnOor said...

akak pun gune..x bad.he
♥ lipice!!

::Tiera:: said...

hidayah si bunga2 :

hahahah shh..itu rahsia zaman asasi pre law..selalu je lmbt g class kan.. now x lagi..i mean bkn x lgsg,tp da x selalu sgt g lambat! :p

::Tiera:: said...

kak izan : me love it too!!

najmi said...

haish...dgn lipice memanjang die nie ea...hehe

::Tiera:: said...

hiks... :p

Lizzie Yasmin said...

love it

نور على نور said...

ahaxx..best ye lip ice tu..ak xbli lg..tp bli yg lipice water colur..n water lipbalm..ngeh3

Rocelene V.R. said...

just wanna ask.. bibir tak jdi kering ke bila guna? dari dulu sy ada masalah bibir kering jdi dah cuba bnyk jenis lipstik tpi bila guna makin parah pula...

::Tiera:: said...

lizzie : :)


hanis :

yg ni mmg legend pada aku hihi..beli yg baru pon aku ttp beli yg ni..ar lipice watercolor aku pna try da..ok lah..tp water lipbalm ta pena.ok x yang tu?

rocelene:

bibir kering gune lipstik lg kering asenye..lipstik n lip balm berbeza..erm lipice ni so far i pakai ok..x kering..nk lg best before pakai,buh air sket kat bibir,pastu br pakai.ase mcm preserve sket kelembapan tu..try lah.

p/s: air masak pon kne minom manyak2 tau :)

Rocelene V.R. said...

kak menang lipice contest la..
3. Athirah Ab Razak http://sweettyra.blogspot.com/
ni kakak kn... tahniah!

Kayun.Zack said...

heee, lipice buleh pakai kemana2 je kan. hee, sesuai n yg penting nmpk sweet je. heee. btw, congratssssss :DDDD

::Tiera:: said...

Rocelen V.R : haah akak menang hee..thank youuu :))

Kayun Zack : betul2..hihi..tima kasheh n tahniah to u too menang jgk..cool bebeh.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...