HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Since when I don't like competition?

Hai assalamualaikum.



wah lama nya tak blogging!



Okay lah, ini just a simple update, nak kasi warm up sikit sebelum start menulis blog semula! hehe


Actually baru baru ni sejak buat bisnes spa tanpa kedai, homespa, mobile spa, macam ramai tanya 

"eh tiera dah buat spa la. dia tak buat shaklee lagi ke?"



hey hey hey... Athirah and Shaklee are as one ok! mana boleh dipisahkan.. haha hari-hari makan kot. Shaklee is part of my life. Tak lupa, tak tinggal, cuma sharing saya mulai sekarang lebih ke arah bisnes spa yang mana produk-produk yang saya gunakan adalah produk-produk shaklee jugak.




Alhamdulillah. Saya masih mendapat order tak putus-putus, dari customer baru mahupun customer lama. Masa nak raya haritu lagi lah, dia punya peluh nak settle order dah macam peserta cross country competition tau. haha ok ini over.  ( cross country tu merentas desa daaa... :p )
Tapi memang i got quite many orders hari tu, siap kawan suami pon selit order. I'm glad and happy with what I am doing right now. 




Bussiness is challeging yet fun. Ada fasa frustrating (itu biasa) sampai masa ia adalah sangat-sangat rewarding. 



Bercakap soal bisnes, sebenarnya anda yang pilih untuk berada dalam bidang ni kena kuat la, tak kisah apa jenis bisnes yang anda buat, cabaran dan saingan tu pasti ada. Ada je suara-suara yang akan buat anda rasa semacam. kan? Kalau situasi saya contohnya :



"ish tak nak la buat shaklee, dah ramai sgt buat.." 



Kiranya tak suka saingan tinggi la kot? hehe rezeki Allah bagi. usaha je la. Allah tahu mcmn nk bagi.. as for me, lagi tinggi saingan, lagi syiok apa.. lagi gigih otak mak ligat berfikir haha. insyallah situasi ini menjadikan kita seolah di trained menjadi lebih baik dari masa ke masa. 





I always ask my self, eh tiera since when you dont like competition haa...ada saingan baru best, baru la ada warna warni di aidilfitri tak gitu (hish dia over lagi joyah ni)




Korang yang sebut banyak saingan, anak-anak shaklee aku yg baru join laju je dapat ahli2 baru siap free membership lagi. hehe



(nak cakap diri sendiri kang, kata eleh boleh lah kau dah dua tahun, ha so I share kisah anak-anak bisnes yang baru 1,2,3 bulan join. . amacam, aci? hehe )



Customer pon boleh tahan.. jgn risau bah. Back to basic, jaga hak Allah, hormat mentor, belajar dan belajar, cari pengalaman dan keep going bebeh!




Seronok bisnes ada mentor ni, macam saya, tiba-tiba my mentor bentangkan idea #thewalkingbeautyproject. Oh my, what a pleasent surprise! how I love bab bab kecantikan ni... 󾌴




Kita start la beb jom. Be active and productive, tak mau lemau lemau nah. Siapa yang ketinggalan tentang projek the #walkingbeauty ni, boleh follow my update dekat fb atau follow je instagram saya 






ok till then bye! nanti kita kongsi-kongsi kisah hari raya k.. video raya sabtu lepas. hehe jumpa lagi!


p/s : ini bukan dubsmash ok. memang lagu kat radio hehe. its not the video sgt nak ambil, but our moment together :)

video

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...