HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

OMG,bugs dlm cerita "The Mummy" tu ada kat mawar la !!

assalamualaikum...

Pernah tak tengok cerita the mummy? kalau pernah cuba ingt rupe bentuk binatang/serangga warna hitam dlm cerita tu..alaaa bugs hitam yg crawl under skin tuh..bulat2 tu..ingt? benda tu I jumpa kat mawar!!! scaryyyy...

ok saya propa. binatang dlm movie The Mummy tu mana wujud. yg masuk bawah kulit kita scabies ye la. Tapi seriously yg saya jumpa kat mawar ni seakan2 bugs dlm movie tu. Come tengok I ada amik few pictures.


cuba cari kat mana?
close-up shot
tu lah dia yg bulat2 warna hitam. yg putih2 tu telur dia..


video


play this video and u can see how these bugs berjalan. I usik dorg pakai pakai kayu terus jd huru-hara. hehe.. rase geli sebab dia bulat2 banyak sgt =.='

actually saya tgh tunggu kwn hantar air mineral kat saya. masa menunggu tu lah saya terjumpa. lokasi ini adalah belakang blok kolej mawar, blok 1B. kawasan parking motor pelajar perempuan.


ok la.itu saja kali ini. bubbye




p/s : rasa kagum dgn ciptaan dan kuasa Allah.. Allah menjaga setiap kehidupan, setiap pernafasan kita kan? betapa sibuknya Allah menjaga berzillions kehidupan manusia atas bumi ni, tu manusia, belum kira lg serangga2 kecik mcm ni laaaagi berjuta2 lemon. Subhanallah...

pengalaman : kebun durian

assalamualaikum.

minggu lepas saya blk melaka. kawan sekolah menengah saya kahwin, hanis. makanya dua hari (sabtu,ahad) buku tak berusik.exam nk dekat, buku bawa pulang tp tada baca juga aiyoo..

okay2 that is not what I want to stoly-moly la dely (nama manje diary haha).Yang saya nk ckp is pengalaman saya pergi kebun arwah atok saya.

yes,kebun durian.saya ni takde la minat durian sgt, tp family saya, mashaallah, suka sangat buah-kulit-tajam2 ni. jadi pg sabtu sy dengar abg saya (abg boy) panggil aiman, asking him to follow him la p kebun sana cari durian. Saya rase excited plk nk tahu mcmn diorang cari durian, kawasan kebun tu besar mana etc. oh gembira tak terkira bila saya pon mampu cari durian berkulit hijau dlm semak2 berwarna hijau. ngee tajam jgk mata bah kan ? :p

yeah a durian found!
The smell is strong u know. Tp I xsuke :-/
jumpe duren2 lagi!
hasil pencarian
eh eh ade fokok chemfedak  jgk laa
ketemuan lagi! hehe
byk tu je ke rupenye? hahaha
hihi season dah nk hbs kot 

cubaan mengambil gambar ala2 DSLR tp menggunakan iphone je. jadi dop belakang  npk hazy kabur2? hehe *baru tahu guna camne =.='
itu ada..1,2,3 pokok duren2.blh la dr td xde ye dop? hihi.ok masa utk pulang. bye2 kebungg

dan utk dikongsi, inilah nur hanis bt qamaruddin. selamat pengantin baru nis ..


p/s: saya blh mkn durian kalau letak dlm peti sejuk.sedap la bila sejuk2 :)

kecewa

assalamualaikum.

warghhh too many things yg buat saya kecewa hari ni..sumpah frust.

1) Payung kesayangan tertinggal dlm bus.It is not so much on the payung but my frust lebih kepada sentimental value of the payung. T-T

2) Assignment saya. its a group assignment. ade 4 soalan n msg2 kene pilih nk soalan mane. I wrongly chose the soalan yg x best =.='

3) Saya telah dijanjikan sesuatu lepas blk kelas tp ia telah pon dibatalkan oleh org yg tersebut. makanya saya athirah ab razak, seorg yg mudah-kecewa-bila-promise-di-breach merasa sgt2 tak best. hampa...huk2

tapi ni ade dua budak nakal dlm bilik ceroboh blog saya.It made me laugh pon, so biar la ia di sini takmo delete. >>> hai kak tira jgn sedih ehhh fira & azi ada ..

hahaha..its okay la, saya mahu belajar menjadi seorg yg berlapang dada...dah2 jgn merungut. O Allah, forgive when I whine.

k la itu saja diary, nti kita story2 lg.bye..

Hadiah dari .+*.Lipice.*+.

Assalamualaikum.

ok lepas buat entry utk contest lipice, terlupa nak share gambar hadiah yg saya dapat.hee.

yes yes, blogpost saya  "saat magikal bersama .+*.Lipice.*+. " terpilih!

Thank you lipice :)



worth RM180. yayy super happy!!

just love it.
good nite ^.^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...