HOME FOLLOW ABOUT EDU LOVE CONTACT FB INSTA

Gambar(s) sekitar hari konvokesyen pelajar undang-undang,to be specific senior saya lah! hehe

Assalamualaikum...tarikh 22 oktober merupakan hari graduasi utk pelajar undang-undang UiTM telah pun berjaya menamatkan pengajian mereka.

alamak tak biase la guna ayat2 ginih.haha.ok2.sabtu lepas, student law iaitu BLS student (bachelor of legal studies) graduate. saya dtg utk meraikan dua org senior yg saya kenal sejak di asasi kedah lg..sekarang mereka menyambung pengajian ke peringkat yg lebih tinggi, professional iaitu LLB Hons. Mereka ialah kak min & kak izan:)

siti aminah abdullah, my kak min :)
C'nor Aslizan, my kak izan :)


ok,fyi, saya dtg bersama bestie saya Nur hidayah.kami dtg dua kali ke DATC (Dewan Agung Tuanku Canselor). hari sabtu semestinya utk meraikan mereka grad kan, hari ahad pulak dtg semata2 utk sesi photography..ngehee..

Nur Hidayah, my daiya-yaiyai hehe

hari sabtu saya pakai ijau.ahad pkai pink. ok2 gmbar2 pd hari ahad saya siap pkai robe n mortar board haha.the point of pkai mcm tu???? sebab...


1) kebetulan kak izan nk pulangkan jubah 2 org kwn beliau. so saya n dayah pkai la :p *size laki la tapi huhu
2) kak amal plk,masa hari sabtu tu balik awal n tak byk bergambar. mcm sayang la kan x capture moment berharga ni. jadi kak izan suggest kitorg pakai same tyme bgmbr.ha npk la meriah sikit pic kak amal nti hehe
3) paling tepat, its just for 'wahahahaha' moment. wink wink.

n biasa la..ape pon kita buat mesti ada akibatnya kan? tau x ape akibatnye saya begambar siap dgn robe bagai? ramai yg wish tahniah kt saya wawaa..blm la...saya blm grad..saye baaaru je masok final year,semesta 5.insyaallah sem depan last,nti saye konvo la k..hehe...


ok tanpa melengahkan masa..marilah 'menjamu' mata dgn gambar-gambar sekitar majlis tersebut.sekalung tahniah saya ucapkan pada kakak2 tersayang & sape2 lagi yg dah konvo. Tahniah kehh!! ;)

saturday, 22 october 2011,

me, Athirah Ab Razak :)






Sunday, 23 october 2011


                                                   

ekekeke..
hat-tossing..haha kunun la kan..haha poyo giler i yg terlebey excited tossing up the mortar board :p











oh yea..ucapan tahniah tahniah tahniah utk my sis yg juga dah konvo as Diploma student kat Uitm Sri Iskandar. Beliau mengambil jurusan Office management dan sekarang sedang melanjutkan pengajian seterusnya di peringkat degree (ijazah) di UiTM KBM, jurusan ape yek? human resource. :) im sorry x dpt dtg sbb got class on thursday. Diwali cuti rabu jek T-T....

depan sekali tu adik saya :)


adik saye yg tgh2 hihi
ma familia..i g perak tp blk earlier a day.xdpt pon tgk my sis ni konvo huk2..

Okay lah. last but not least, saya nk wish tahniah again to all yg dah konvo.eh lupe, my bakal Mr.Engineer pon sempat bergambar pkai baju konvo..cousin beliau grad katenye..heehee..comel .... :p

hee..suke tgk..*mgkn gara2 "kelam-kabut-nak-cepat" inchi najmi saye tersilap pkai line kuning tu.patot terlondeh sikit kan haha..tp xpe tetap comel :p...semoga kita dpt grad on time bersama..tak lame lg,sem ni n sem depan je lg...insyaallah...
ok la.bye2!

p/s : maaf gambar tak 'sekata' dgn pelbagai effect dan size.haha maklum la i took sume from various album.credits to kak min n kak izan for the piccaz, saya amik dr album mereka ;) also to my sis n her fren, n mr.badli, najmi's sepupu utk gambar di atas.sekian.

Teaser : My beloved seniors graduation day :)

iklan je dulu haha..nti la upload sume & citer bebanyak.

 p/s : tak sabar rase nk konvo jugak.two more semestas to go.harap2 semuanya berjalan lancar amin.my bakal mr.engineer pon konvo lg dua sem ;)

Birthday cake Pocoyo utk Mikaell :)



Helo diary. eh hai pocoyo.hee..remember i had told u once bout my siblingS sorg demi sorg?yes yes. yg dr my along sampai la adik bongsu saya. so kali ni nk cerita pasal along saya.

seriously dia mmg kreatif sgt! selain dr attitude dia yg disiplin & seorg yg perfectionist, dia mmg la kreatif. org maybe ade yg dah tahu how to make cuppies, cheesecake n so on kan. (ha mesti g dafta class yg rm200 tu kan hehe) but my along tak pon. die leh buat cantik-cantik comel-comel sedap plk tuh. teror x? p/s: bkn teror scary tau, tp teror hebat. heh3.

ok.semalam october 17 is my nephew's birthday, Mikaell Farzley. my along ckp he insisted nk cake pocoyo n wow my along made it! salute ar kat along. tgh mabuk2 (hehe baby baru!!) pon mcm2 blh buat..


my along Siti nazihah dgn cute boynye si Mikaell
tok yah n tok bu wish happy 3rd birthday mikaell comel :)
tada!! ini lah cake nye..jadi kan pocoyo tuh? mmg hebat ar along!! hehe
ini cake oreo-cheese yg juga, home-made cake by along..sempena mikael 1 year bday dulu..super sedap!! nyummy..
cuppies..i bet u mmg sedap along wat..me likey so much okayy. oh ya not for sale tp for me to eat haha

macam2 lagi la my along pandai buat..dadih jagung die pon not bad..fuh..mmg i shud learn more from her..alrite2.for both of my nephews mikaell fardzley n muhammad ammar..happy birthday shayang...aunty love u so muchy2...


mikaell on his 1 year birthday
mikaell semakin meningkat 'dewasa' hehe dewasa la sgt..membesar cukup..
bulan berganti bulan mikael menjadi semakin comel hik3
dan semakin ke arah sifat ke'abang'an hak3
now u are already 3 years old ael..jadi good boy okih? love u :)

p/s: my nephew lg sorg ammar pon omel ugak..nti nk kumpul pic dia byk2 n post kt cni!

Mock Trial Um sgt kelakar..oh loveeiitttt !! haha

salam.


hai..do you know what is mock trial? yes correct, immitation trial, perbicaraan dlm mahkamah tp yg olok-olok punye.. alaa siapa student law kompem tau lah! *sigh*


ini teaser deorg.tgk ar.best.hehe. (fishy)

I bought the ticket from one of my batchmate kt UiTm nih. Its only RM3. Weh the trial was soooooo funny! I laughed like a crazy td. wahahaha..love it (tiru dpp yg asyk ckp loveeeit je td) haha

Alkisahnya pembunuhan seorg student oleh lecturer-nye yg dpercayai ade hbgn sulit dgn si mati. Misteri la tu kan. Tajuk is seksaan syaitan.(oh terlupa nk mention earlier) .Why seksaan syaitan? Entah. Yang pasti I heard kt last part kan, si pembunuh yg x mahu  mengaku salah atlast ngaku, shouting sumting like "kau dah mati. pergi.aku salah.jgn seksa aku lagi setannn.." time tu bila hantu muncul. audi gelap dan o.m.jey. seram kot.

Hey,its a murder trial. What's so funny then? Tgk je la sikit what I had recorded..few scene la yg I terase nk record. Well I was too khusyuk watching the trial sampai tak teringat nak record part yg best2 tu! :p

video
ini part the interpreter named hagrid menggedik haha


video
ini pulak part saksi pendakwaan c doc forensik named  "ai-ni-humble" masok.haha sumpah lawak dgn suspek2 menari kiki

video
peguam bela yg huduh (beast sebab cat muka itam laa..hee) baru muncul..bersama2 DPP yg lain.tgk2 masok2 gadoh haha comel

so..overall ok la..walaupon ada yg cakap dr segi intelectual mcm kurang dan double meaning yg lebih byk terselit sepanjang persembahan..tp I can say that the mocktrial dah berjaya, berjaya buat org pecah perut! haha omel angat..loveitt! haha

esok saya nk ke library UM :)

salam alaik.

esok saya akan ke perpustakaan UM utk cari bahan2, untuk projek paper saya..semoga saya & kawan2 berjaya menyempurnakan chapter 2 & 3 utk proposal kami :)

p/s: saya nk cerita sikit ttg sem baru ni. nanti saya update k wahai diary? sayang awak!


i miss 'em.. :'( ..sepatutnya saya balik minggu ni sbb my family ade buat majlis baca2 sikit..tp sbb nk g UM..xdpt la blk..im sorry ibu..rindu ibu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...